YouTube сповільнює ваш комп’ютер, щоб ви дивилися більше реклами?

3 хв. читання
youtube

Користувачі повідомляють про низьку продуктивність процесора під час використання платформи YouTube, і, схоже, проблеми викликає сама відеоплатформа.

Користувачі помітили, що їхні комп’ютери працюють набагато повільніше під час перегляду відео на YouTube, що призводить до розчарувань і занепокоєння щодо продуктивності їхніх пристроїв.

Для більшості це стало справжнім головним болем, а дехто навіть думав, що їм потрібно купити новий комп’ютер, щоб вирішити проблему.

Що спричинило всі ці проблеми?

Як повідомляється, YouTube опосередковано сповільнює продуктивність вашого комп’ютера, особливо коли користувачі перебувають на платформі.

Користувачі стверджують, що платформа, яка належить Google, навмисно спричиняє ці проблеми з продуктивністю, щоб підштовхнути користувачів до відключення блокувальників реклами.

Насправді, YouTube нібито збільшує потужність процесора, коли використовується блокувальник реклами, що призводить до того, що деякі комп’ютери звучать “як довбаний реактивний літак”, і, як наслідок, уповільнює загальну продуктивність пристрою.

Яке вирішення?

Це ставить багатьох з нас у скрутне становище: терпіти більше реклами під час перегляду відео або продовжувати стикатися з потенційним уповільненням роботи комп’ютера.

Жоден з варіантів не здається привабливим.

Однак, якщо користувачі хочуть обрати перший варіант, вони можуть змінити свої налаштування і вимкнути блокувальник реклами в Google Chrome.

Крім того, користувачі радять іншим спробувати використовувати інші блокувальники реклами (не AdBlock), але офіційного підтвердження того, що це справді допоможе, не було.

Іншою альтернативою є платний метод.

Це особливо несправедливо, враховуючи, що зростає кількість сервісів передплати, які підвищують свої ціни. Користувачі YouTube Premium в Україні можуть переглядати відео без реклами, якщо заплатять 4,99 доларів на місяць за індивідуальну підписку або 7,46 доларів на місяць за сімейний план (до 5 користувачів у групі).

Обурені користувачі шукають відповіді в мережі

Користувачі Reddit об’єдналися в онлайн-спільноту, щоб спробувати розібратися в проблемі. Один з користувачів Reddit сказав: “У мене така ж проблема, і, судячи з повідомлень звідусіль в інтернеті, ви не самотні. На Youtube зараз безлад”.

Інший користувач повідомив: “Це через Adblock. Youtube випробовує нові інвазивні способи зруйнувати вашу систему, замість того, щоб відмовити вам у доступі, вони просто змусять ваш комп’ютер запускати YT зі 100-кратно гіршою продуктивністю (і це також вплине на загальну продуктивність вашого комп’ютера)”.

Сайт не лише цілеспрямовано сповільнює буферизацію відео, але й “вбиває” Chrome. Ще один розчарований користувач Reddit заявив про це: “Варто додати, що це також призводить до псування ресурсів на комп’ютері в цілому. Здається, це просто вбиває Chrome”.

Не дивно, що YouTube нещодавно заперечив свою відповідальність за ці уповільнення, вказавши на проблеми з конкретними блокувальниками реклами, такими як AdBlock і AdBlock Plus.

Тим не менш, користувачі повинні вирішити, чи можуть вони терпіти велику кількість реклами та ризикувати повільною роботою комп’ютера  або заплатити за преміум-версію YouTube.

Поділитися
Exit mobile version