Великі дистриб’юторські компанії згорнули діяльність на російському ринку

3 хв. читання

Підтримуючи Україну у боротьбі проти підступного агресора, що веде жорстоку війну і тероризує мирне населення  в Україні, великі дистриб’юторські компанії світу припинили свою роботу в росії.

Серед компаній, що відтепер не працюватимуть в росії – Walt Disney, Sony Music, Warner Music Group, Universal Music Group, WarnerMedia, Netflix, Amazon, Discovery. До цього списку додалася також студія Paramount.

 

16.03 1073x740 1

Walt Disney

Компанія Walt Disney згорнула увесь бізнес у рф – ліцензування контенту та продуктів компанії, роботу круїзних ліній, вихід журналу National Geographic та виробництво місцевого контенту. Про це йдеться у заяві Walt Disney.

Sony Music, Warner Music Group, Universal Music Group

На знак протесту проти розв’язаної рф війни проти України «велика трійка» звукозаписувальних лейблів Sony Music, Warner Music Group і Universal Music Group, що контролюють панад 70% світового музичного ринку, також зупинили свою роботу в росії. Діяльність призупинена на невизначений час, компанії заявили, що підтримуватимуть своїх співробітників.

WarnerMedia

Медіахолдинг WarnerMedia, в який входять HBO і Warner Bros, також припиняють мовлення, ліцензування, випуск фільмів, релізів та ігор в росії.

Netflix

Через вторгнення росії в Україну від роботи на російському ринку відмовився і Netflix. Стрімінговий сервіс оголосив, що призупинить усі майбутні проєкти з росією. Також Netflix нещодавно відмовився транслювати 20 російських безкоштовних пропагандистських каналів, які він був зобов’язаний розміщувати відповідно до російського законодавства.

Amazon

Також не вестиме комерційної діяльності на російському та білоруському ринках Amazon, яка відключила Prime Video та зупинила постачання роздрібних продуктів клієнтам у цих країнах та не приймає нових клієнтів AWS і сторонніх продавців Amazon із цього регіону. Також компанія вжила інших заходів у відповідь на війну рф проти України, ідеться в заявах компанії.

Discovery

Discovery Inc (DISCA.O) припинила трансляцію своїх каналів і служб в росії. П’ятнадцять розважальних брендів Discovery, у тому числі «HGTV», «Animal Planet», «TLC» і «Eurosport», поширюються через Media Alliance, спільне підприємство з російською Національною медіагрупою.

Paramount

Студія Paramount оголосила про призупинення операцій в росії після її вторгнення в Україну та виділення коштів у розмірі 1 мільйона доларів на підтримку гуманітарної допомоги. Вже скасовано прокати нових фільмів «Загублене місто» , «Їжак Сонік 2». Видавець «Simon & Schuster» призупинив продажі для облікових, а також ліцензування прав на переклад російським видавцям. Також «Paramount Consumer Products» призупинить усі нові ліцензійні угоди в росії.

Джерело: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

Поділитися
Exit mobile version