Уряд Німеччини застерігає від використання російського антивірусу Kaspersky

3 хв. читання
1045062335 0 182 1800 1199 1920x0 80 0 0 aa1eef8ae2841c84f45d7a2976731176

Російська компанія з кібербезпеки Kaspersky у вівторок відповіла на рекомендацію Федерального управління інформаційної безпеки Німеччини (BSI) проти використання рішень безпеки компанії в країні через «сумнів у надійності виробника».

Зазначивши, що рішення було прийнято з «політичних мотивів», компанія заявила , що «ми продовжимо переконувати партнерів і клієнтів у якості та цілісності нашої продукції, і ми працюватимемо з BSI для роз’яснень щодо її рішення та аби позбавити  занепокоєння цього та інших регуляторних органів».

Заява Касперського є реакцією на попередження німецького органу з питань кібербезпеки BSI, який рекомендував «замінити програми з портфеля антивірусного програмного забезпечення Kaspersky альтернативними продуктами» через ризики того, що Росія може їх використати для кібернападів.

«Компанії та органи влади з особливими інтересами безпеки та оператори критично важливих інфраструктур піддаються особливому ризику», – сказав BSI , додавши, що інструменти компанії можуть бути використані для атак проти власних клієнтів або змушені завдавати ударів по системам проти її волі на тлі російського військового вторгнення в Україну.

Хоча це оголошення не є повною забороною, воно доповнює подібні обмеження, запроваджені урядами США , Великобританії та Нідерландів у 2017 та 2018 роках для поступового припинення використання антивірусного програмного забезпечення, виробленого «Kaspersky Lab».

Проте московська компанія зазначила, що в 2018 році вона перенесла свою інфраструктуру обробки даних , пов’язану з кіберзагрозами, до швейцарського міста Цюріх і що її послуги з обробки даних та інженерні методи були піддані незалежній оцінці третьої сторони.

Раніше цього місяця Євген Касперський, генеральний директор одноіменної компанії, висловив нейтральний тон, сподіваючись, що переговори між Україною та Росією приведуть до «компромісу», намагаючись віддалити організацію від того, щоб її затаврували як сторону Росії.

«Ми віримо, що мирний діалог є єдиним можливим інструментом вирішення конфліктів, — написав Касперський у Twitter 1 березня. — Війна нікому не підходить».

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version