США додає Kaspersky до списку загроз національній безпеці

2 хв. читання
kaspersky 115 v original

Федеральна комісія США зі зв’язку (FCC) у п’ятницю вирішила додати російську компанію з кібербезпеки «Kaspersky Lab» до списку компаній, які становлять «неприйнятний ризик для національної безпеки» країни.

Це перший випадок, коли російське підприємство було додано до списку, в якому домінували китайські телекомунікаційні фірми. Крім Kaspersky, додалися China Telecom (Americas) Corp і China Mobile International USA.

Блок-список включає продукти, рішення та послуги з інформаційної безпеки, що надаються, прямо чи опосередковано, компанією або будь-яким із її попередників, правонаступників, батьківських, дочірніх компаній або філій.

У FCC заявили, що рішення було прийнято відповідно до обов’язкової операційної директиви (BOD) , виданої Міністерством внутрішньої безпеки 11 вересня 2017 року, яка забороняє федеральним агентствам використовувати продукти під брендом Kaspersky у своїх інформаційних системах.

Постачальник послуг безпеки у відповідь сказав, що розчарований рішенням FCC і що воно «зроблено з політичних мотивів» без будь-якої технічної оцінки його продукції.

«Заборона уряду США у 2017 році федеральним організаціям і федеральним підрядникам використовувати продукти та послуги Kaspersky була неконституційною, заснованою на необґрунтованих звинуваченнях і не мала жодних публічних доказів протиправних дій з боку компанії», – стверджує Kaspersky Lab .

Оголошення з’явилося після того, як HackerOne заявив , що на невизначений термін призупиняє доступ Касперського до платформи для отримання помилок у відповідь на санкції, запроваджені проти Росії та Білорусі. Компанія заявила, що “визнає цю односторонню дію неприйнятною поведінкою”.

Рішення FCC також відображає рекомендацію, опубліковану цього місяця Федеральним управлінням інформаційної безпеки Німеччини (BSI) проти використання рішень безпеки компанії в країні через «сумнів у надійності виробника».

«За двадцять п’ять років історії компанії жодного разу не було виявлено та доведено жодних доказів використання або зловживання Kaspersky у зловмисних цілях, незважаючи на численні спроби зробити це», – заявив засновник компанії Євген Касперський 16 березня.

Поділитися
Exit mobile version