Apple Pay закриває лазівку, яка дозволяла росіянам розраховуватися картками «Мир»

2 хв. читання
apple pay russia sanctions mir working iphonesru 3

Apple Pay більше не підтримуватиме російську платіжну систему «Мир», закриваючи лазівку, яка дозволяла росіянам продовжувати користуватися послугою на тлі економічних санкцій, запроваджених проти країни.

«Apple повідомила НСПК [Національну систему платіжних карток Росії], що припиняє підтримку карток «Мир» у платіжному сервісі Apple Pay», – йдеться у оголошенні на сайті «Мир» .

«З 24 березня завантаження нових карток «Мир» у сервіс недоступне».

Компанія також зазначає, що будь-які картки «Мир», які раніше були додані в Apple Pay, перестануть працювати протягом «найближчих кількох днів». Apple Pay вперше додала підтримку карток «Мир» минулого року.

Apple Pay доступний в Росії з 2016 року. Але станом на 1 березня 2022 року Apple вжила ряд заходів для обмеження економічної активності в Росії на своїх платформах у відповідь на напад Росії на Україну. Попередні заходи включали обмеження доступу власникам російських карт MasterCard і Visa.

За даними The Guardian , «Мир» належить Центральному банку Росії і був створений у відповідь на економічні санкції, введені проти Росії після того, як вона анексувала Крим у 2014 році. За статистикою Центрального банку , картки «Мир» становлять близько 32 відсотків усіх нових карток, виданих в країні.

Google також вживає заходів, щоб розірвати зв’язки з «Мир». Як повідомляється, компанія призупинила пілотну програму, яка розпочалася в жовтні минулого року , яка дозволяла користувачам підключати свої картки «Мир» до Google Pay.

«Google Pay призупиняє послуги, пов’язані з платежами в Росії, у зв’язку з перебоями в роботі платіжних послуг, які виходять з-під нашого контролю», – сказав представник Google у заяві для WSJ.

Багато російських користувачів були відключені від Apple Pay і Google Pay після того, як кілька країн запровадили фінансові санкції проти великих російських банків, включаючи групу ВТБ, Совкомбанк, Новикомбанк, Промсвязьбанк і ФК «Открытие». Раніше цього місяця Visa і MasterCard призупинили свою діяльність в Росії, заборонивши росіянам використовувати свої кредитні або дебетові картки за межами країни або для міжнародних онлайн-платежів.

Поділитися
Exit mobile version