Anonymous зламали російський центральний банк і погрожують розкрити 35 000 секретних документів

3 хв. читання
FOkea9ZX0AAFXmG

Хакерське угрупування Anonymous заявило, що протягом наступних 48 годин оприлюднить 35 000 документів із секретною інформацією, яку вони зібрали в результаті зламу Центрального банку росії.

Anonymous знову вдарив по російській федерації, зламавши її центральний банк і погрожуючи оприлюднити тисячі конфіденційних документів.

Крім того, група продовжує попереджати глобальні компанії, які не вийшли з Росії, зробити це, інакше їх можуть зламувати і далі.

Anonymous зламали російський центральний банк

Минув рівно місяць відтоді, як президент росії владімір путін розпочав свою «спеціальну військову операцію» проти України, і поки цій війні не видно кінця. НАТО, ЄС та інші країни відмовилися безпосередньо брати участь у війні, хоча і засудили дії росії.

Проте вони вирішили розпочати введення різноманітних санкцій, переважно фінансових, проти агресора, його лідерів і, зрештою, – його людей. Безліч глобальних компаній, зокрема таких гігантів, як Apple, Nike, Ikea, Shell, Goldman Sachs, Visa, Mastercard, PayPal тощо, припинили обслуговувати російських клієнтів.

Anonymous, хакерська група, якій майже два десятки років, також приєдналася до боротьби з росією. Спочатку вони зламали понад 300 російських цілей і зібрали понад 1 мільярд рублів. Пізніше група запропонувала російським солдатам біткойни на 52 000 доларів кожному, хто здасть танк.

24 березня, група заявила на своїй сторінці у Twitter, що зламала центральний банк росії та погрожувала оприлюднити 35 000 файлів із «таємними угодами» протягом наступних двох днів.

Anonymous проти іноземних компаній

Незважаючи на те, що кількість компаній, які залишають Росію, продовжує зростати, є ще чимало тих, хто відмовляється від цього. Таким чином, група хакерів випустила кілька попереджень проти цих фірм, публікуючи їхні логотипи, і заявляючи, що їхній час «закінчується».

Anonymous заявили, що їм слід «шкодувати про невинних людей, яких жорстоко вбивають в Україні», і закликали їх припинити свої операції на російській землі.

Поділитися
Exit mobile version