У росії офіційно заборонили Facebook та Instagram

2 хв. читання
facebook fake news

WhatsApp поки що залишається недоторканим.

Якщо спочатку вам не вдасться, отримайте ухвали суду та спробуйте знову придушити вільний потік інформації.

Схоже, так думає російський уряд, який у понеділок, 21 березня, офіційно заборонив доступ до Facebook та Instagram в країні. Про це пише російське державне ЗМІ ТАСС , яке зазначає, що на даний момент WhatsApp, інший сервіс, що належить Meta (раніше відомій як Facebook), залишається незабороненим.

“Тверський районний суд Москви в понеділок визнав діяльність соціальних мереж Instagram і Facebook, що належать американській компанії Meta, екстремістською і заборонив їх роботу в росії”, – зазначає ТАСС.

Associated Press підтвердило статтю ТАСС у понеділок.

Ухвала суду в понеділок стає офіційною і доповнює вже триваючу спробу заблокувати доступ до Facebook у росії. 4 березня російська державна установа, відповідальна за цензуру ЗМІ, оголосила, що заблокує Facebook через імовірне порушення російського законодавства.

«4 березня 2022 року було прийнято рішення про блокування доступу до мережі Facebook (належить Meta Platforms, Inc.) на території російської федерації», – йдеться у повідомленні . Останніми днями соціальна мережа обмежила доступ до акаунтів: телеканалу «Звезда», інформаційного агентства «РИА Новости», «Спутник», «Russia Today», інформаційних ресурсів «Лента.ру» і «Газета.ру».

11 березня Адам Моссері, глава Instagram, написав про спроби російського уряду заблокувати доступ до Instagram всередині країни.

«Це рішення відріже 80 мільйонів у росії один від одного та від решти світу, оскільки ~ 80% людей у ​​Росії підписалися на облікові записи Instagram за межами своєї країни», – написав він .

Тепер цей розрив має офіційне благословення російської судової системи.

Поділитися
Exit mobile version