Міністр цифрової трансформації України закликає Big Tech тиснути на Москву

2 хв. читання

Михайло Федоров хоче, щоб компанії блокували або обмежували свої послуги у Росії.

Міністр цифрової трансформації України заявив у суботу, що він попросив керівників Google, YouTube, Apple і Netflix заблокувати або обмежити їхні послуги у Росії, щоб викликати невдоволення молодих росіян і чинити тиск на лідерів Москви.

«Я попросив YouTube заблокувати російські пропагандистські ЗМІ, які називають нас нацистами і наркоманами, брешуть і пропагують війну. Попросив Meta заблокувати Facebook та Instagram. Я звернувся до Netflix з проханням заблокувати цей сервіс у Росії», – заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Facebook.

У п’ятницю Федоров надіслав листи генеральному директору Google Сундару Пічаї, генеральному директору YouTube Сьюзен Войчицькі та співвиконавцю Netflix Теду Сарандосу, а пізніше поділився повідомленнями в Інтернеті.

Він також попросив Тіма Кука, генерального директора Apple, припинити постачання послуг і продуктів в Росію і заблокувати Apple App Store.

У своєму твіттері Михайло Федоров звернувся до Ілона Маска:

Поки ви намагаєтесь колонізувати Марс — Росія намагається окупувати Україну. Поки ракети SpaceX успішно прилітають з космосу — російські ракети летять на українські дитячі садки та лікарні.

Elon Musk u Tvitteri FedorovMykhailo Starlink service is now active in Ukraine. More terminals en e1645941480745

На своє звернення міністр отримав відповідь від бізнесмена, що термінали Starlink вже їдуть в Україну.

На цьому Михайло Федоров не спинивсі і звернувся до CEO Rakuten (Viber) та Paypal з проханням про блокування їх сервісів в Росії.

Очікуємо на реакцію збоку світових лідерів IT!

Поділитися
Exit mobile version