YouTube заборонив рекламу на RT та інших російських каналах

2 хв. читання
756440089272718

Також обмежено доступ до деяких із цих каналів в Україні.

YouTube блокує підтримувані державою російські ЗМІ від реклами та заробітку на платформі, про що повідомляє Reuters . Оскільки російські війська продовжують вторгнення в Україну, YouTube повідомив Reuters, що “припиняє можливість монетизації низки каналів на YouTube, включаючи кілька російських каналів, пов’язаних із нещодавніми санкціями”.

Речник YouTube Фаршад Шадлу сказав Reuters , що YouTube рідше рекомендуватиме користувачам російські державні ЗМІ. Деякі з цих каналів, включаючи RT, також будуть обмежені в Україні через «запит уряду», потенційно у відповідь на заклик міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова до YouTube заблокувати російську пропаганду на платформі. YouTube почав маркувати відео, опубліковані державними мережами, у 2018 році.

Хоча YouTube заявляє, що забороняє RT показувати рекламу, залишається незрозумілим, які інші канали також тимчасово демонетизовано. Як зазначає у Twitter головний технологічний кореспондент Politico Марк Скотт, на деяких каналах, підтримуваних державою, все ще є реклама.

Facebook також вирішив заблокувати російським державним ЗМІ показ реклами на своїй платформі в усьому світі, про що повідомив у суботу керівник служби безпеки платформи Натаніель Глейхер.

У той же час Twitter призупинив всю рекламу як в Україні, так і в Росії, щоб забезпечити видимість інформації про громадську безпеку. Російська влада оголосила, що обмежила місцевий доступ до Facebook після того, як компанія вжила заходів проти сторінок чотирьох підтримуваних Кремлем ЗМІ, а також погрожує повністю заборонити YouTube за видалення двох каналів RT у вересні.

Поділитися
Exit mobile version