10 програм для покращення безпеки на Android

9 хв. читання

Cпектр програм для покращення безпеки Android-смартфона надзвичайно широкий. Більшість з них — легкі у використанні та не займають багато місця. Пропонуємо Вам ознайомитися із 10 кращими програмами за версією видання Anrdroid Authority.

Applock від DoMobile Lab є одним з кращих додатків для блокування додатків для Android. Як і написано, він захищає Ваші програми блокуванням за допомогою пароля. Ви можете захистити паролем галерею, програму для дзвінків, месенджери, програми для соціальних медіа і т.д. Це не бездоганна програма і професіональний хакер, безумовно, може обійти такий захист. Тим не менш, він працює добре, щоб зберегти Ваші конфіденційні файли і додатки від дітей чи сторонніх осіб. Є три варіанти — Ви можете переглядати рекламу та використовувати Applock безкоштовно, використовувати його без реклами безкоштовно з меншою кількістю функцій, або пожертвувати, щоб отримати всі функції. Вибір за Вами!

AppLock screenshot

Bouncer є одним з нових додатків безпеки, який керує вашими дозволами. Ось як це працює: іноді Ви можете надати тимчасовий доступ до додатків, але Ви не хочете, щоб програма постійно отримувала дозвіл. Bouncer в основному робить це за вас. Наприклад, щоб дозволити геолокацію в Facebook і Bouncer запитує, чи Ви тільки хочете тимчасово дозволити геолокацію, чи постійно. Потім він автоматично видаляє дозвіл пізніше. Таким чином, Ви можете використовувати програми трохи більш вільно, без занепокоєння з приводу того, що вони запам’ятовують Ваше місце розташування у режимі 24/7. Це коштує мізерні $ 0,99, і ми думаємо, що це варто. Android Q покращує управління дозволами для додатків, але Bouncer поки що діє краще.

Служба Find my Device від Google раніше була відома як менеджер пристроїв Android. Назва змінилася, але, тим не менш, додаток як і раніше робить те ж саме. Він відстежує розташування вашого телефону. Програма також може відтворювати звуки для полегшення пошуку. Сервіс може витерти інформацію на пристрої, показувати повідомлення про місцезнаходження та віддалено заблокувати телефон. Можливість знайти втрачений телефон є життєво важливою для захисту вашої конфіденційності. Також нам дуже подобається інструмент видалення даних. Він зберігає вас у безпеці, навіть якщо ви ніколи не відновлюєте пристрій. Це абсолютно безкоштовно, без реклами і без покупок в додатку. Це робить Find my Device хорошим варіантом для програм безпеки.

Firefox Focus – це конфіденційний браузер. По суті, це браузер Android, який завжди знаходиться в режимі анонімного перегляду. Він не реєструє вашу діяльність протягом тривалого часу. Ви можете видалити історію переглядів у будь-який момент. Також можна видалити “слідкуючі” cookies та рекламу. Таким чином, веб-сайти не бачать вас там. Firefox Focus — одна з нових програм безпеки. Додаток повністю безкоштовний та не вимагає робити якісь покупки у додатку. Він, безумовно, більш захищений , ніж більшість браузерів. Але не захищає від усього.

GlassWire є одним з нових додатків безпеки. Він дозволяє побачити, які програми споживають ваші дані — Ви отримуєте графік, який показує, скільки трафіку споживають ваші програми. Окрім того, ви отримуватимете сповіщення, щоб повідомити Вам про те, що новий додаток надто активно споживає трафік. Це відмінний спосіб дізнатися, скільки даних використовує кожна з ваших програм. Це також чудовий спосіб побачити будь-яку дивну діяльність, яка може відбуватися у фоновому режимі. Його основне використання полягає в тому, щоб переконатися, що Ви не перевищили ваш ліміт та не залишилися без мобільного інтернету у найбільш відповідальний момент. Тим не менш, відстеження програми, яка посилено споживає трафік, може бути надзвичайно складним без подібних додатків.

LastPass є одним з кращих додатків- менеджерів паролів. Він дозволяє зберігати паролі сайтів, PIN-коди та іншу конфіденційну інформацію для швидкого нагадування. Все це приховано за головним паролем. Це нескінченно безпечніше, ніж просто покласти цю інформацію практично ніде. Ви також можете підібрати автентифікатор LastPass для додаткової безпеки. Це потужна і крос-платформна система, безкоштовна версія якої надає вам більшість функцій. У про-версії додано деякі функції, деякі параметри синхронізації тощо. Це одна з найпопулярніших програм безпеки. Також цікавим є Bit Warden – безкоштовний менеджер паролів, якщо ви хочете йти цим маршрутом, але бажаєте знати про альтернативи.

ProtonVPN – це один з нових VPN на ринку і нам вона подобається. На момент публікації даної статті вона повністю безкоштовна. Крім того, вона дотримується політики відсутності ведення логів, політики особистого доступу та шифрування в мережі — тобто зберігає анонімність. Це вже в базовому варіанті робить це додаток “єдинорогом”. Звичайно, так Ви не отримаєте найкращу продуктивність роботи. Тим не менш, ті, хто пов’язаний з безпекою, ймовірно, не проти чекати додаткової секунди або двох для завантаження сторінки, якщо вона безпечна, а додаток з VPN – безкоштовний. Віртуальні приватні мережі преміум-класу дотримуються політики відсутності ведення логів, особистого доступу та шифрування. У нас є список VPN, посилання на них — у нижній частині цієї статті.

Resilio Sync дозволяє створювати власні хмарні сховища. Комп’ютерна версія перетворює ваш звичайний, комп’ютер на сервер хмарних сховищ. Додаток допомагає синхронізувати файли між ПК та телефоном або планшетом. Подумайте про неї, як про Google Drive або Dropbox, за винятком того, що Ви точно знаєте, де Ваші файли завжди. Це дуже зручно для більш приватних даних. Він також відмінно підходить для тих, хто не довіряє онлайн хмарним сховищам, але все ж бажає його універсальності. Додатком легко керувати, навіть для початківців. Окрім того, він абсолютно безкоштовний. Це один з найбільш недооцінених додатків безпеки.

Існує невелика, але зростаюча кількість програм обміну повідомленнями з принаймні базовим рівнем шифрування шифрування. Деякі з популярних варіантів включають Telegram, Signal і WhatsApp. Кожен з них має різні рівні шифрування, і деякі люди довіряють одному бренду над іншими. Ми не тут, щоб зробити цей вибір для вас, але всі вони мають зашифровані повідомлення. Signal також додає такі функції, як відеодзвінки, тоді як WhatsApp має найбільший набір функцій у групі. У випадку вибору базових варіантів зашифрованих месенджерів, ви не можете піти неправильно в будь-якому випадку з цих трьох. Всі вони є безкоштовними на момент написання цього тексту.

Проект Tor, ймовірно, є одним з найбільш очевидних варіантів безпеки та конфіденційності практично на будь-якій платформі. На жаль, їхні програми для Android не такі надійні, як їхні комп’ютерні аналоги, але вони поступово вдосконалюються. Зараз вам доступні для завантажування Orfox, Tor Browser на Android (все ще в бета-версії!), та Orbot – проксі-додаток, що допомагає іншим програмам використовувати технологію Tor, щоб залишатися анонімними. Браузер все ще перебуває на стадії розробки, але вже працює нормально. Orbot, безумовно, є потужним додатком, який варто завантажити. Проект також нещодавно випустив Ooniprobe, додаток, що дозволяє побачити, якщо ваш Інтернет блокує ваше з’єднання з деякими сайтами. Це все — чудові програми безпеки для тих, хто трохи більш просунутий.

Програми-аутентифікатори є відносно новою річчю в Android. Однак вони забезпечують великий ступінь безпеки. Це шлях аутентифікації в два етапи. Введіть пароль, а потім введіть код авторизації з однієї з цих програм. Існує декілька варіантів вибору. Це включає в себе Google Authenticator (зв’язаний з іншими продуктами Google), Microsoft Authenticator, Authy 2-Factor, Autotator FreeOTP, Authenticator LastPass та інші. Це, в основному, найкраща безпека для будь-якого облікового запису, оскільки хакеру навряд чи вдасться отримати доступ до Вашого телефону, на відміну від адреси електронної пошти.

Оскільки більшість користувачів не звикла створювати та запам’ятовувати велику кількість складних комбінацій, використання двофакторної аутентифікації дозволить підвищити рівень безпеки облікових записів в компанії/

Також користувачі Windows можуть зіткнутися з проблемами при встановленні оновлення Windows 10 May 2019 Update, якщо під час інсталяції до комп’ютера будуть підключені USB-накопичувачі або карти пам’яті.

Окрім цього, фахівці компанії Avast виявили в Google Play Маркет півсотні шкідливих рекламних програм, замаскованих під додатки для здоров’я і завантажених в цілому близько 30 мільйонів раз.

 

Поділитися
Exit mobile version