Оновлення Windows 10 May 2019 буде блокувати “флешки”

2 хв. читання
Як відновити пошкоджену флешку

Користувачі Windows можуть зіткнутися з проблемами при встановленні оновлення Windows 10 May 2019 Update, якщо під час інсталяції до комп’ютера будуть підключені USB-накопичувачі або карти пам’яті. Про це компанія Microsoft попередила у повідомленні на своєму сайті техпідтримки.

У якості причини блокування Windows 10 May 2019 Update виробник вказав “некоректне перепризначення драйверів”.

“Некоректне перепризначення драйверів може статися на комп’ютерах з підключеними зовнішніми USB-пристроями або картами пам’яті під час встановлення May 2019 Update. З цієї причини дані комп’ютери не зможуть отримати May 2019 Update”, – пояснюється в попередженні.

При спробі встановлення оновлення на таких комп’ютерах буде видаватися відповідне повідомлення про помилку. Для запобігання подібних ситуацій Microsoft рекомендує відключити будь-які зовнішні накопичувачі ( “флешки”, зовнішні жорсткі диски USB тощо) або карти пам’яті і встановити May 2019 Update.

Варто відзначити, що блокування торкнеться не всіх користувачів Windows 10, а тільки тих, хто використовує April 2018 Update (Windows 10, версія 1803) або October 2018 Update (Windows 10, версія 1809). Передбачається, що користувачі попередніх версій зможуть оновитися до May 2019 Update без проблем.

Microsoft пообіцяла виправити неполадку в майбутніх оновленнях Windows 10.

До речі, популярний Android-додаток для пошуку точок доступу Wi-Fi розкривав паролі понад двох мільйони бездротових мереж.

У новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Зверніть увагу, нове розширення для браузера Chrome від Google під назвою Password Checkup автоматично перевірить, чи надійні Ваші паролі та чи можна їх зламати.

Також голосовий помічник Siri у iOS 12 стала кращою та може допомогти Вам згадати збережені паролі на пристроях Apple.

Окрім цього, згенерувати надійний пароль відтепер можна на сайті Кіберполіції України.

Поділитися
Exit mobile version