Клієнтську базу даних банку намагалися продати у Мережі

2 хв. читання

За 10 тисяч доларів зловмисник намагався продати базу даних клієнтів одного з банків України у мережі Інтернет. Оголошення про продаж на одному з тематичних форумів виявили співробітники Кіберполіції України, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.1 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) КК України.

cyberpol 11

Фото прес-служби Кіберполіції України

Під час проведення досудового розслідування працівники кіберполіції встановили чоловіка, який намагався продати персональні дані громадян України. Ним виявився 37-річний мешканець Дніпропетровщини, який раніше обіймав керівну посаду одного із українських банків. База даних, яку він намагався продати налічувала інформацію про близько півмільйона громадян.

Фото прес-служби Кіберполіції України

За місцем його проживання працівники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Кіровоградщини, за процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури. За його результатами виявлено комп’ютерну техніку, де знаходились бази даних з персональною інформацією громадян. Крім того, поліцейські вилучили додаткові цифрові носії інформації, банківські картки та чорнові записи, які використовував зловмисник у своїй протиправній діяльності.

Фото прес-служби Кіберполіції України

Вилучену техніку направлено на експертизу, після результатів якої буде вирішено питання щодо оголошення чоловікові про підозру. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Поділитися
Exit mobile version