Високотехнологічні новинки, які спростять Вам життя

3 хв. читання

Високі технології сьогодні активно розвиваються і роблять життя людей дедалі простішим. Цієї осені на ринку було представлено ряд новинок. Пропонуємо ознайомитися із ТОП-5 високотехнологічних новинок, які здатні спростити Вам життя.

1. Vision Urbanetic позбавить місто від заторів

Автомобільний концерн Mercedes-Benz представив світу новітню розробку – багатоцільовий автомобіль Vision Urbanetic. Автомобіль представляє собою безпілотний модульний електрокар з двома модулями. За дві хвилини Vision Urbanetic може перетворитися або в вантажне авто, або в мінівен з місткістю до 12 пасажирів.

11

Плюси автомобіля:

  • передова система навігації (знаходить менш завантажені шляхи на маршруті, уникаючи заторів);
  • система з використанням штучного інтелекту;
  • дисплеї, що забезпечують комунікацію з іншими учасниками дорожнього руху;
  • витончений і обтічний дизайн.

2. Atlas – робот-акробат

Atlas від Boston Dynamics– людиноподібна машина з парою рук та ніг. Нові суглоби і ультрасучасне програмне забезпечення наділяють робота надзвичайною спритністю. Робот задіює весь свій корпус (руки, ноги і торс), генеруючи енергію і силу для стрибка (висота якого сягає 40 сантиметрів). Визначити місце розташування допомагає комп’ютерний зір. Звичайно, інколи Atlas не справляється з трюками, але розробки ще не закінчені. Можливо, в недалекому майбутньому моделі нового покоління повністю замінять людину в небезпечних видах діяльності: у рятувальних операціях, на будмайданчиках тощо.

3. Skinbot V демонструє діагностику майбутнього

Skinbot V – малорозмірний робот, призначений для діагностики шкірних захворювань. У даний рейтинг Skinbot V потрапив завдяки своєму потенціалу, оскільки зараз має ще ряд суттєвих недоліків:

  • Механізм доволі шумний;
  • При наявності інфекцій крихітка-діагност рознесе мікроби з зараженої поверхні на здорову;
  • Біль від тупання присосок збільшується, доставляючи пацієнту страждання;
  • Наявність проводу (обіцяють, що наступні моделі будуть безпровідними).

4. Безпілотний мотоцикл від BMW – нове слово в питаннях безпеки

BMW Motorrad (вузькоспеціалізований філіал BMW) створили унікальний безпілотний мотоцикл. Дана модель не поступатиме на ринок. Вона призначена виключно для пробних заїздів під час тестування нових компонентів. Крім цього, прототип дозволяє вивчити стійкість транспорту та якість системи подолання перешкод на пересічній місцевості, а також знизити ризик заносу заднього колеса на покритих льодом ділянках дороги.

5. Робот-змія: страшний, але функціональний рятувальник

На Міжнародній конференції IROS (м. Мадрид) було продемонстровано модель робота-змії. Унікальний механізм нагадує популярну гру «Змійки і драбинки» і вражає своєю здатністю підніматися і опускатися по сходинкам. Дана модель розроблялася для пошуково-рятувальних робіт, а її функціонал дозволяє досягати цілі, проходячи крізь важкодоступні ділянки. Застосувати такі технології можна, наприклад, після землетрусів в пошуках людей, які опинилися під завалами. На думку користувачів, ґаджет має непривабливий зовнішній вигляд і більше схожий на гігантського дощового черв’яка, ніж на красуню-змію.

https://youtu.be/g8gOBgdmNq8

Джерело: “Мир Идей”

Поділитися
Exit mobile version