LG розробила двоногого робота зі штучним інтелектом, який може доглядати за вашими домашніми улюбленцями

Більше подробиць про нього буде розкрито на CES 2024.

2 хв. читання

LG збирається почати продавати компактного двоногого робота, який може вільно пересуватися по вашому будинку.

Робот зі штучним інтелектом, який дебютує на виставці CES 2024 у Лас-Вегасі, має широкий спектр можливостей – від сповіщення про те, що ви залишили кондиціонер увімкненим, поки вас не було, до нагляду за домашнім улюбленцем, поки ви на роботі.

Подібно до стаціонарних розумних домашніх помічників, таких як Alexa або Apple HomePod, робот LG також може розповісти вам про погоду і нагадати про те, що ви вчасно прийняли ліки.

До речі: Як видалити все, що Ви будь-коли говорили голосовим помічникам? – ІНСТРУКЦІЯ

Робот працює на платформі Qualcomm Robotics RB5 Platform, яка передбачає поєднання апаратного та програмного забезпечення, що запускає програму штучного інтелекту робота. Деякі з них включають його здатність розпізнавати обличчя і голоси, обробляти емоції оточуючих і вступати в розмову. LG заявляє, що бот зможе привітати вас біля дверей, проаналізувати ваші емоції та ввімкнути музику, щоб підняти вам настрій або заколисати вас до сну. Він навіть може “емоціонувати”, змінюючи свою позу завдяки шарнірним суглобам ніг. Хоча це дуже мила функція, вона може не мати ніякого практичного застосування, окрім того, що робить його доступним.

Smart Home AI agent 01

Робот також оснащений камерою на обличчі, динаміком і різноманітними датчиками, які дають йому можливість орієнтуватися, розмовляти і слухати. Він також може вимірювати якість і температуру повітря в приміщенні, однак поки що неясно, чи можна його підключити до системи “розумного будинку” і керувати термостатом. LG поки що не відповіла на коментарі з цього приводу і повідомила, що ціна робота буде оголошена пізніше.

Оскільки бот може вільно пересуватися, ви можете запрограмувати його доглядати за вашими домашніми тваринами, поки вас немає, і надсилати сповіщення на ваш смартфон, “якщо буде виявлена будь-яка незвична активність”. Використовуючи ті ж інструменти моніторингу, бот може діяти як мобільний “охоронець” і надсилати вам сповіщення, якщо в будинку є рух, поки вас немає. Або, що більш ймовірно, просто повідомить вам, що ви залишили світло на кухні увімкненим.

Поділитися
Exit mobile version