Google погодився врегулювати позов на 5 мільярдів доларів за звинуваченням у стеженні за користувачами в режимі інкогніто

У позові йдеться про те, що Google обманом змушував людей думати, що вони можуть контролювати інформацію, якою діляться.

2 хв. читання
google

У 2020 році проти Google було подано позов, який звинувачував її у відстеженні дій користувачів Chrome, навіть коли вони використовували режим інкогніто. Тепер, після невдалої спроби відхилити позов, компанія погодилася врегулювати скаргу, яка спочатку вимагала відшкодування збитків у розмірі 5 мільярдів доларів.

Як повідомляють Reuters і The Washington Post, жодна зі сторін не розголошує деталі угоди, але вони вже погодилися з умовами, які будуть представлені на затвердження суду в лютому.

Коли позивачі подали позов, вони заявили, що Google використовує такі інструменти, як продукт Analytics, додатки та плагіни для браузерів, щоб стежити за користувачами. Вони стверджували, що, відстежуючи когось в режимі інкогніто, компанія вводить людей в оману, змушуючи їх повірити, що вони можуть контролювати інформацію, якою вони готові поділитися з нею. У той час представник Google заявив, що хоча режим інкогніто не зберігає активність користувача на його пристрої, веб-сайти все одно можуть збирати інформацію про нього під час сесії.

Читайте також: Як увімкнути режим “Інкогніто” у різних браузерах та платформах? ІНСТРУКЦІЯ

Позивачі представили внутрішні електронні листи, які нібито показували розмови між керівниками Google, що доводять, що компанія відстежувала використання браузера в режимі Інкогніто для продажу реклами та відстеження веб-трафіку.

У своїй скарзі вони звинуватили Google у порушенні федеральних законів про прослуховування телефонних розмов і законів Каліфорнії про конфіденційність і вимагали до 5 000 доларів США за кожного постраждалого користувача. Вони стверджували, що мільйони людей, які використовували режим анонімного перегляду з 2016 року, ймовірно, постраждали, що пояснює величезні збитки, які вони вимагають від компанії. Google, ймовірно, погодився на суму, меншу за 5 мільярдів доларів, але він ще не розкрив подробиць угоди.

Поділитися
Exit mobile version