Коли OnePlus отримає Android 15 (OxygenOS 15)?

Android 15 скоро з'явиться на деяких телефонах OnePlus. Ось коли і які пристрої її отримають.

6 хв. читання

На даний момент бета-версія Android 15 доступна на деяких телефонах Pixel, а також на OnePlus 12 і OnePlus Open. Інші моделі та виробники, такі як Samsung, ймовірно, приєднаються до неї пізніше цього року. Як тільки фінальна версія буде готова для широких мас, ми очікуємо, що OxygenOS 15 спочатку з’явиться на OnePlus 12, а потім на решті пристроїв.

Коли OnePlus випустить Android 15?

oneplus android 15 beta

Пам’ятайте, що версія Android 15, доступна зараз для деяких телефонів OnePlus, є лише бета-версією, і вона може бути не зовсім стабільною для щоденного використання. Перш ніж OnePlus офіційно надішле оновлення OxygenOS 15 (Android 15) на пристрої, воно буде повністю бета-тестуватися протягом декількох місяців.

Виробник телефонів випередив багатьох інших виробників, оскільки бета-версія OxygenOS 15, заснована на Android 15, стартувала в середині травня. Якщо OnePlus дотримуватиметься своїх попередніх стратегій циклу оновлення, як це було з Android 14 минулого року, ми очікуємо, що перше оновлення почне виходити для громадськості на початку-середині листопада. Знову ж таки, це, швидше за все, буде для OnePlus 12 та Open, залежно від вашого регіону.

Що стосується бета-версії, то ті, хто її спробує, можуть очікувати на численні оновлення протягом літа, оскільки OnePlus і Google продовжують доопрацьовувати досвід, виправляти помилки та інтегрувати нові функції. Потім, у найближчі тижні або місяці, OnePlus, ймовірно, додасть більше телефонів (або планшетів) до бета-програми.

Загалом, ми очікуємо, що бета-версія OxygenOS 15 завершиться десь після того, як Google офіційно випустить Android 15, ймовірно, приблизно в серпні або вересні. Тоді OnePlus почне доопрацьовувати її та надсилати на всі відповідні пристрої.

Наприклад, минулого року OnePlus 11 5G отримав Android 14 16 листопада в Індії, а згодом і в інших регіонах. Таким телефонам, як OnePlus 10, Nord та іншим, довелося чекати до грудня, січня тощо. Старіший OnePlus 9 не побачив його до березня 2024 року в Сполучених Штатах, і він не отримає Android 15 цього року. Ми очікуємо, що на початку 2025 року Android 15 з’явиться на старих телефонах, таких як OnePlus 10.

Чого очікувати від OxygenOS 15

Оновлення OxygenOS 15 принесе багато змін і нових функцій від Google завдяки Android 15, а решта – від команд розробників OnePlus. Оновлення поєднає в собі нові функції зі змінами інтерфейсу та іншими вдосконаленнями.

У першій бета-версії не так багато нового, але з появою нових бета-версій протягом літа ми матимемо краще уявлення про те, чого очікувати. Наприклад, власники можуть очікувати всі види штучного інтелекту. Пристрої OnePlus будуть одними з небагатьох непіксельних телефонів, що працюють на базі моделей Gemini AI від Google. Це означає генеративні елементи керування ШІ, текстові резюме, редагування зображень тощо.

Щодо Android 15, зверніть увагу на нову функцію приватного простору від Google, оптимізацію роботи акумулятора, покращену безпеку та підтримку супутникового зв’язку. Функція супутникового зв’язку може не з’явитися, поки OnePlus не випустить новий телефон, але Android 15 має офіційну підтримку. Також буде цікаво подивитися, як OnePlus інтегрує нову систему затихання сповіщень від Google.

Поки що, на основі першої бета-версії OnePlus 12 Android 15, ми бачимо нові налаштування екрану блокування та покращений постійно увімкнений дисплей (AOD) з більшою кількістю опцій та налаштувань, включаючи режим, схожий на StandBy від Apple. В OxygenOS 15 також змінено центр керування відтінком сповіщень, перероблено повзунки гучності та внесено інші незначні зміни.

Які телефони OnePlus отримають Android 15 (а які ні)

На щастя, в той час як багато брендів змушують нас чекати місяцями або зберігають повне мовчання, OnePlus вже надала список того, які пристрої отримають оновлення OxygenOS 15 (Android 15) в 2024-25 роках.

Ми знаємо, що оновлення Android 15 OxygenOS 15 почнеться з OnePlus 12 і OnePlus Open, а потім для таких пристроїв, як 11 і 12R. OnePlus підтримує свої телефони основними оновленнями програмного забезпечення протягом двох, трьох або чотирьох років, залежно від моделі. Ось список відповідних пристроїв:

  • OnePlus 12 і OnePlus Open (середина або кінець листопада)
  • OnePlus 11, OnePlus 11R, OnePlus 12R (листопад-грудень)
  • OnePlus 10 Pro, OnePlus 10T, OnePlus 10R (кінець грудня або початок 2025 року)
  • OnePlus Nord 3, Nord CE3, CE3 Lite, Nord CE4
  • OnePlus Pad

Знову ж таки, ці оновлення, ймовірно, почнуться приблизно в листопаді і триватимуть протягом перших 3-4 місяців наступного року, причому старіші пристрої отримають їх в останню чергу. Як ви, напевно, помітили, кілька популярних старих телефонів відсутні і не отримають оновлення. На жаль, Android 15 стане останнім великим оновленням компанії для багатьох телефонів.

Такі телефони, як OnePlus 9 і старіші, не отримають Android 15, так само як і серія Nord 2 або N30. Якщо ваш старіший OnePlus отримав Android 14, він все одно отримає ще близько року оновлень безпеки та обслуговування, але не основні випуски Android.

Хоча OnePlus підтвердила список відповідних пристроїв, дати випуску є лише приблизними. У процесі бета-тестування Android 15 все може і буде змінюватися, а дати випуску завжди можуть змінюватися або затримуватися. Крім того, очікуйте на деякі відмінності в доставці між різними регіонами або операторами. У будь-якому випадку, Android 15 (OxygenOS 15) знаходиться в роботі і з’явиться раніше, ніж ви про це дізнаєтесь.

Поділитися
Exit mobile version