Компанії попередили про посилення кіберзахисту через ескалацію кризи в Україні

3 хв. читання
171229 nemstova russian hacker hero nfsd0o

Прем’єр-міністр Австралії попереджає, що країна може зіткнутися з кібератаками у відповідь, оскільки санкції проти Росії будуть введені.

Уряд Австралії приєднався до урядів Сполучених Штатів і Великобританії, ввівши санкції проти російських банків і фізичних осіб, і в той же час видав організаціям попередження про посилення кіберзахисту.

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що уряд уже приватно зв’язався з деякими організаціями і що місцеві організації повинні ознайомитися з інструкціями, виданими Австралійським центром кібербезпеки (ACSC).

“Ми вже вжили заходів щодо кіберзахисту, і це вже було зроблено в приватному порядку з багатьма компаніями, попереджаючи їх про ризик потенційної зустрічної відповіді з боку Росії та інших суб’єктів у відповідь на ці рішення”, – сказав Моррісон.

«На сьогоднішній день немає жодних доказів того, що такі атаки мали місце, але зараз ми публічно говоримо по всій країні перейти на [cyber.gov.au], щоб ви могли бути чітко поінформовані про кроки, які необхідно зробити, щоб бути максимально захищеними від будь-яких кібератак».

Прем’єр-міністр додав, що кібернетика є найочевиднішим вектором для російської помсти, і що компанії можуть бути мішенню.

«Кібератаки іноді можуть бути результатом прорахунків і випадкових пригод, ми бачили, що в минулому, коли кібератаки намагалися випустити різноманітних черв’яків … або вірусів, і вони вийшли з-під контролю тих, хто впровадив їх у систему, ” –  заявив Скотт Моррісон.

У своєму керівництві ACSC каже, що організації повинні переглядати та покращувати свої можливості виявлення, пом’якшення та реагування.

«Організації повинні подбати, щоб системи реєстрації та виявлення в їхньому середовищі були повністю оновлені та функціонували, а також застосовувати додатковий моніторинг своїх мереж, якщо це необхідно», – йдеться у повідомленні.

«Організації також повинні оцінити свою готовність реагувати на будь-які інциденти кібербезпеки, а також переглянути плани реагування на інциденти та безперервності бізнесу».

Подібні попередження вже оприлюднили австралійські партнери Five Eyes, а Національний центр кібербезпеки Великобританії заявив , що “існувала історична модель кібератак на Україну з міжнародними наслідками”.

З минулого місяця Канадський центр кібербезпеки попереджає адміністраторів про ізоляцію критичної інфраструктури від Інтернету, якщо вони будуть вважатися привабливою метою.

«Використовуючи промислові системи управління або експлуатаційні технології, проведіть тест ручного керування, щоб переконатися, що критичні функції залишаються працездатними, якщо мережа організації недоступна або ненадійна», – йдеться у попередженні.

У січні США оприлюднили своє попередження .

За минулу добу президент Росії Володимир Путін визнав дві відколоті республіки на сході України та наказав військам у регіонах виконати так звану «миротворчу» місію, що викликало реакцію з боку західних демократій.

Поділитися
Exit mobile version