Конфіденційні листи у Gmail захистять Вашу приватність. Як користуватися?

4 хв. читання

У пошті Gmail від Google для захисту приватної інформації відтепер можна надсилати конфіденційні листи. Це означає, Ваш лист має обмеження щодо дій сторонніх осіб. Наприклад, для одержувача електронної кореспонденції може бути встановлений термін дії. Також Ви можете вимагати від одержувача введення коду доступу або накласти заборону на пересилання листа.

Як зазначають у Google, ці обмеження дозволяють запобігти випадковим діям одержувачів, як-от ненавмисному пересиланню листа, але якщо його одержать зловмисники або користувачі, у яких установлено шкідливі програми, вони все одно можуть скопіювати ваш лист чи вкладені файли.

Якщо Ви є одержувачем конфіденційного листа, то матимете змогу переглядати лист і вкладені файли, доки не мине їх термін дії або доки відправник не відкличе доступ. Функції копіювання, вставлення, завантаження, друку й пересилання тексту повідомлення та вкладених у нього файлів буде вимкнено. Можливо, вам знадобиться ввести код доступу, щоб відкрити лист.

Як надіслати конфіденційні листи з комп’ютера?

  1. Відкрийте Gmail на Вашому ПК
  2. Натисніть “Написати”.
  3. Щоб увімкнути конфіденційний режим, у правому нижньому куті вікна натисніть значок “Увімкнути конфіденційний режим”.
  4. Установіть дату закінчення терміну дії та код доступу.

gmail conf pc 1

Порада. Якщо Ви вже ввімкнули конфіденційний режим для електронного листа, перейдіть униз листа й натисніть “Редагувати”.

Важливо! Якщо вибрати “Без SMS із кодом доступу”, одержувачі, які використовують Gmail, зможуть одразу відкрити лист. Одержувачам, які не використовують Gmail, код доступу надійде електронним листом. Якщо обрати “Код доступу з SMS”, код надійде одержувачам у текстовому повідомленні. Переконайтеся, що вводите номер телефону одержувача, а не свій та натисніть “Зберегти”.

Як завчасно скасувати доступ до листа? Ви можете запобігти перегляду електронного листа до завершення його терміну дії. Для цього: 1) відкрийте Gmail на комп’ютері; 2) ліворуч натисніть “Надіслані”; 3) відкрийте конфіденційний лист; 4)натисніть “Скасувати доступ”.

Як надсилати конфіденційні листи з Android?

  1. Відкрийте додаток Gmail на телефоні або планшеті Android.
  2. Виберіть “Написати”.
  3. Праворуч угорі торкніться значка “Більше”, а потім “Конфіденційний режим”. Якщо Ви вже ввімкнули конфіденційний режим для електронного листа, перейдіть униз листа й натисніть “Редагувати”.
  4. Увімкніть “Конфіденційний режим”.
  5. Установіть термін дії, код доступу та інші параметри.

Як завчасно скасувати доступ до листа? Ви можете не дозволити одержувачу відкривати електронний лист до завершення його терміну дії. Для цього: 1) відкрийте додаток Gmail на телефоні або планшеті Android; 2) торкніться значка меню “Меню”, а потім “Надіслані”; 3) відкрийте конфіденційний лист; 4) унизу екрана виберіть “Скасувати доступ”.

Як надсилати конфіденційні листи з iPhone чи iPad?

  1. Відкрийте додаток Gmail на пристрої iPhone або iPad.
  2. Виберіть “Написати”.
  3. Праворуч угорі торкніться значка “Більше”, а потім “Конфіденційний режим”. Якщо Ви вже ввімкнули конфіденційний режим для електронного листа, перейдіть униз листа й натисніть “Редагувати”.
  4. Увімкніть “Конфіденційний режим”.
  5. Установіть термін дії, код доступу та інші параметри.

Як завчасно скасувати доступ до листа? Ви можете не дозволити одержувачу відкривати електронний лист до завершення його терміну дії. Для цього: 1) відкрийте додаток Gmail на пристрої iPhone або iPad; 2) торкніться значка “Меню”, а потім “Надіслані”; 3) відкрийте конфіденційний лист; 4) унизу екрана виберіть “Скасувати доступ”.

Інструкцію з користування конфіденційними листами також можна переглянути у відео.

Поділитися
Exit mobile version