Користувачі можуть надати потужності своїх ПК для боротьби з коронавірусом

3 хв. читання

Проект розподілених обчислень Folding@home приєднався до боротьби проти коронавірусу. В його рамках вже запущено кілька проектів, тим чи іншим чином пов’язаних з COVID-19. Частина проектів пов’язана з процесом взаємодії вірусу з ферментом ACE2, з яким зв’язується COVID-19 для проникнення в клітину.

Folding@Home являє собою проект розподілених обчислень для проведення комп’ютерного моделювання згортання молекул білка. Метою проекту є вивчення причин виникнення хвороб, які викликані дефектами білка, таких як Альцгеймера, Паркінсона, діабет 2 типу, хвороба Кройтцфельда – Якоба (коров’ячий сказ), склероз і різних форм онкологічних захворювань за допомогою моделювання процесів згортання/розгортання молекул білка.

Folding@home використовує обчислювальну потужність персональних комп’ютерів з усього світу. Користувач може завантажити спеціальну програму, яка запускається на його пристрої у фоновому режимі і виконує обчислення, використовуючи вільні ресурси.

Результати досліджень можуть допомогти впоратися з інфекцією. Зараз у користувачів немає можливості вибрати окремий проект, пов’язаний з коронавірусом. Учасникам програми будуть надавати обчислювальну потужність комп’ютерів для всіх проектів, розташованих у вкладці “Будь-який”.

Mobile Devices

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version