Крадіжки профілів у Instagram: користувачі звертаються за допомогою до хакерів

3 хв. читання

Тисячі користувачів Instagram не можуть відновити свої екаунти після того, як вони були зламані зловмисниками. Через те, що офіційний процес повернення профілю занадто складний, багато людей вважають за краще звернутися до хакерів, щоб швидше повернути доступ, пише Internetua.

Як повернути екаунт?

Після того, як користувач заявляє про злам профілю, йому приходить повідомлення на електронну пошту з проханням записати на аркуші паперу код і зробити з ним селфі або надати адміністрації дані, які були використані при реєстрації екаунта. Після цього технічна команда повинна перевірити справжність інформації, підтвердити особу користувача і повернути йому профіль.

instagram photo

При цьому адміністрація Instagram не уточнює, що процес відновлення профілю може зайняти тижні і навіть місяці. Деякі користувачі не витримують такого тривалого очікування і взагалі відмовляються від використання Instagram.

Факт наявності проблеми визнає навіть нинішній глава Instagram Адам Моссера.

“Це безперечно та сфера, в якій нам слід докласти зусиль. На даний момент ми працюємо над тим, як полегшити життя людям, які хочуть повернути свої акаунти. Ми повідомимо, як тільки з’являться новини”, – заявив Моссера в своєму Твіттері.

Блокують не тільки екаунт, але й пристрій

Фотограф Габріель Турі виявила, що її екаунт був зламаний у вересні минулого року. Вона кілька разів намагалася повернути його через технічну підтримку, але отримувала тільки повідомлення про неправильний запит. Адже інформація в профілі була повністю змінена зловмисником.

Тоді Турі зважилася на більш радикальний крок – вона вирішила поскаржитися на власний екаунт “через порушення авторських прав”, щоб його заблокували. Фотограф сподівалася, що в цьому випадку шахрай не отримає доступу до її особистих даних.

Незабаром екаунт був вилучений, але проблеми на цьому не закінчилися.

“Коли Instagram побачив мою скаргу, вони видалили екаунт, а заодно заборонили мені користуватися додатком, використовуючи мій телефон”, – розповіла Турі.

Тепер вона може заходити в Instagram тільки з ноутбука.

Добрі і погані хакери

Дуже часто у Instagram-просторі  крадуть дані не лише рядових користувачів, але й відомих блогерів. Кількість їх передплатників може перевищувати сотні тисяч і навіть мільйони людей, і тому їх профілі стають бажаною здобиччю хакерів.

Техпідтримка Instagram не має позачергового обслуговування, тому блогерам доводиться чекати в загальній черзі. Втомившись чекати, деякі зі зламаних блогерів, вдаються до допомоги інших хакерів, які за винагороду повертають екаунти набагато швидше, ніж сам Instagram.

“Я витратив три доби, щоб зв’язатися з техпідтримкою Instagram, але так і не зміг нічого від них добитися. Я дзвонив сотні разів і ще стільки ж листів відправив”, – заявив один з потерпілих блогерів.

Йому допоміг хакер, який повернув сторінку, але не розкрив подробиць операції. Він лише заявив про те, що зламав пристрої зловмисників, які викрали екаунт.

Поділитися
Exit mobile version