MacOS отримала Chrome з “нічним режимом”, Windows доведеться поки зачекати

2 хв. читання

Компанія Google випустила Chrome 73 – нову стабільну версію свого браузера Chrome для Mac і Windows. Бета-версія Chrome 73 перебуває у тестовому режимі з лютого 2019 року та містить кілька нових функцій, пише MacRomors.

Новинкою стало те, що на MacOS Mojave Chrome 73 пропонує підтримку Dark Mode (“темного режиму”). Вікно браузера автоматично відображатиме темну кольорову тему, коли увімкнено режим Dark Mode у Mojave.

chromedarkmode 1

“Темний режим” у Chrome схожий на темну панель інструментів, доступну під час використання Chrome у режимі анонімного перегляду.

Інші нові функції у Chrome включають групування вкладок для їх кращої організації, підтримку мультимедійної клавіатури та підтримку PWA-додатками автоматичного переходу в режим картинки. Наприклад, якщо користувач користується відеоконференцією з використанням PWA-додатків і закриває вікно з відео, то додаток автоматично відключає маленьке віконце у куті екрана. Дана функція працює лише зі встановленими в браузері PWA-додатками та не розрахована на звичайні веб-плеєри.

Браузер підтримує управління відтворенням відео та аудіо з використанням таких апаратних клавіш, як “Відтворення”, “Пауза”, “Регулятор гучності” тощо.

Нагадаємо, розробник Джефф Джонсон, який створив додаток StopTheMadness, виявив прогалину у безпеці операційної системи MacOS Mojave

Також спеціаліст з безпеки Лінус Хенце (Linus Henze) виявив уразливість в операційній системі Apple MacOS, яка надає можливість отримати облікові дані з зв’язки ключів (KeyChain) на комп’ютерах Мас без прав адміністратора або суперкористувача

Поділитися
Exit mobile version