Майже два мільярди доларів викрали хакери з криптобірж та гаманців

1 хв. читання
crypto stolen

1,7 мільярда доларів було виведено з бірж і гаманців за увесь час існування криптоіндустрії. А у 60% випадків злам здійснювали дві великі угруповання хакерів.

Про йдеться в аналітичному звіті фахівців з кібербезпеки компанії Chainalysis, пише Fortune.

Злочинні угруповання отримали умовні назви “Альфа” і “Бета”.

“Ми підозрюємо, що “Альфа “- це велика і жорстко контрольована організація, яка лише частково керується грошовими інтересами. “Бета” відрізняється меншими масштабами і рівнем організованості, а її головна мета – це гроші”, – пояснюють експерти Chainalysis.

Хакери отримали доступ до криптовалют за допомогою фішингових атак та вірусів-вимагачів. Після цього вони “замітали сліди”, використовуючи розгалужену мережу криптогаманців та обмінників.

Перш ніж проводити транзакції, вони чекали близько 40 днів – за цей час про факт крадіжки встигали забути, тому операції не привертали уваги. Іноді чекати доводилося довше – до 18 місяців. До прикладу, група “Бета” переводила у готівку 50% вкрадених коштів. протягом 112 днів. “Альфа” робила це протягом місяця.

Встановити особи шахраїв експертам не вдалося. Аналітики вважають, що шахраї досі залишаються на волі і продовжують викрадати криптовалюту.

Поділитися
Exit mobile version