Паспорт у смартфоні: де підключити та скільки коштує?

3 хв. читання

Понад 1000 заявок на підключення послуги Mobile ID отримав від клієнтів оператор мобільного зв’язку Vodafone, пише itc.ua. При цьому перші 100 українців отримали “мобільні паспорти” безкоштовно в рамках проекту Vodafone Smart City Kharkiv.

Як повідомляє Vodafone, у Харкові за допомогою Mobile ID вже можна оформити 3 довідки: про склад сім’ї, про реєстрацію місця проживання та замовити технічний паспорт нерухомості в БТІ. У перспективі перелік доступних сервісів буде доповнений державними послугами для отримання різних довідок, виписок, оформлення заявок, субсидій, пільг, декларацій, підписання петицій; системами інтернет-банкінгу, медичними сервісами, освітніми програмами.

Цифровий підпис за допомогою Mobile ID

За допомогою послуг Mobile ID бізнес-клієнти Vodafone зможуть отримати віддалений доступ до корпоративних інформаційних ресурсів і підписувати документи в системах електронного документообігу. При цьому, клієнт може використовувати не лише мобільний телефон. Як і раніше, він може працювати в електронному просторі за допомогою будь-якого пристрою або персонального комп’ютера, управляючи всіма процесами ідентифікації з особистого телефону та без необхідності запам’ятовувати безліч паролів до різних систем.

Також компанія пропонує бізнес-клієнтам Vodafone скористатися електронним цифровим підписом за допомогою мобільного телефону, який є юридично значущим аналогом власноручного підпису власника. Такий мобільний підпис дозволяє однозначно ідентифікувати людину та підтвердити її особистість.

Vodafone mobile id

Як і де підключити в Києві та Харкові?

Для підключення Mobile ID послуг клієнту у Києві необхідно особисто відвідати Business Hub Vodafone за адресою: м Київ, вул. Генерала Алмазова 2, придбати SIM-карту з підтримкою технології Mobile ID і пройти процедуру реєстрації та генерації ключів. Під’єднати послугу можна як на чинний абонентський номер, так і на додатковий. При цьому, клієнтові не потрібно відвідувати Акредитований Центр Сертифікації Ключів – уся процедура організована за принципом “єдиного вікна” в Business Hub Vodafone.

Для підключення Mobile ID послуг клієнту у Харкові необхідно особисто відвідати офіс Vodafone за адресою: вул. Багалія 18, придбати SIM-карту з підтримкою технології Mobile ID та пройти процедуру реєстрації та генерації ключів. Підключити послугу можна як на діючий абонентський номер, так і на додатковий. При цьому, клієнтові не потрібно відвідувати Акредитований Центр Сертифікації Ключів – уся процедура організована за принципом “єдиного вікна” в офісі Vodafone.

Скільки коштує?

Вартість SIM-карти з підтримкою технології Mobile ID для клієнтів Vodafone становить 100 грн. Підключення послуги ЕЦП терміном на 1 рік – 150 грн. Абонентська плата становить 15 грн на місяць.

Як відомо,  послуга Mobile ID від компанії “Київстар” буде коштувати 50 гривень на місяць, а підключення до послуги буде безкоштовним. Клієнти з абонплатою від 225 гривень за користування сервісом взагалі не будуть платити.

Поділитися
Exit mobile version