Mozilla запускає власну мережу VPN

5 хв. читання

Mozilla офіційно запустила нову VPN-службу, орієнтовану на конфіденційність, під назвою Firefox Private Network. Це розширення для браузера, яке шифрує вашу онлайн-діяльність та обмежує інформацію, яку веб-сайти та рекламодавці знають про Вас.

Сервіс Firefox Private Network  наразі знаходиться у бета-версії та доступний лише для користувачів настільних ПК у США як частина нещодавно запущеної програми Mozilla “Test Pilot Firefox”. Вона дозволяє користувачам випробувати нові експериментальні функції до їх офіційного випуску, повідомляє TheHackerNews.

Пілотна програма Firefox Test була вперше запущена компанією три роки тому, але була закрита в січні цього року. Зараз компанія вирішила повернути програму, але з деякими змінами.

“Різниця з нещодавно запущеною програмою Test Pilot полягає в тому, що ці продукти та послуги можуть знаходитись поза браузером Firefox, і вони будуть набагато більш відшліфовані, і лише за один крок від загального публічного випуску”, – сказала Марісса Вуд, віце-президент з розвитку продуктів Mozilla.

Firefox Private Network – це перший новий проект програми Test Pilot.

Як працює VPN від Mozilla?

Як і будь-який хороший VPN-сервіс, Firefox Private Network маскує Вашу IP-адресу від сторонніх онлайн-трекерів та захищає Вашу конфіденційну інформацію, як-от веб-сайт, який Ви відвідуєте, та Вашу фінансову інформацію при використанні загальнодоступного Wi-Fi. Mozilla каже, що її Firefox Private Network  “забезпечує безпечний, зашифрований шлях до Інтернету, щоб захистити Ваше з’єднання та Вашу особисту інформацію в будь-якому місці та скрізь, де ви використовуєте браузер Firefox”. Firefox Private Network також працює так само, як і будь-яка інша служба VPN.

firefox private network
Служба VPN Firefox Private Network також шифрує та виконує перетворення всіх Ваших активних веб-переглядачів через збірку віддалених проксі-серверів, тим самим маскуючи ваше реальне місцезнаходження/особу та блокуючи третіх сторін, у тому числі урядові структури та Вашого провайдера, від проникнення на Ваше з’єднання. Фактичні проксі-сервери для розширення приватної мережі Firefox надає Cloudflare, компанія, яка пропонує одну з найбільших і найшвидших служб захисту CDN, DNS та протидії DDoS-атакам. Тим, хто стурбований збором даних Cloudflare, Mozilla обіцяє “жорсткий контроль конфіденційності”, щоб обмежити, які дані сервери Cloudflare можуть збирати та скільки часу вони можуть зберігати ці дані.

“Cloudflare відстежує лише обмежену кількість даних про HTTP / HTTPS-запити, які надсилаються до проксі Cloudflare через браузери з активним розширенням Mozilla”, – говорить Cloudflare. “Коли запити надсилаються до проксі-сервера Cloudflare, Cloudflare буде спостерігати за вашою IP-адресою, IP-адресою Інтернет-домена, до якої Ви отримуєте доступ, вихідний порт, порт призначення, часова мітка та маркер, надані Mozilla, що вказує, що Ви належите до приватної мережі Firefox  (разом “Проксі-дані”). Усі проксі-дані будуть видалені протягом 24 годин. “

Як зареєструватися для сервісу VPN Firefox?

Firefox Private Network зараз працює лише на настільних комп’ютерах, але, як вважається, вона стане доступною і для мобільних користувачів, як тільки VPN вийде з бета-версії. Хоча послуга приватної мережі Firefox наразі безкоштовна, Mozilla натякнула, що компанія вивчає можливі варіанти ціноутворення в майбутньому, щоб вивести її на самоокупність. В даний момент, якщо у Вас є обліковий запис Firefox і Ви проживаєте в Сполучених Штатах, Ви можете безкоштовно протестувати службу Firefox VPN, зареєструвавшись на веб-сайті Firefox Private Network. Після встановлення у десктопному браузері розширення  додасть перемикач на панелі інструментів веб-браузера Firefox, щоб ви могли легко увімкнути або вимкнути його в будь-який час.

Стало відомо, Huawei готова надати іншим державам доступ до своїх вихідних кодів, для того щоб вони могли особисто переконатися у відсутності в них будь-яких бекдорів. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив старший віце-президент компанії Джон Саффолк (John Suffolk) журналістам інформагентства Kyodo News.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Facebook виправила дві небезпечні уразливості в серверному додатку HHVM. Їх експлуатація дозволяє зловмисникам віддалено отримувати конфіденційну інформацію або викликати відмову в обслуговуванні системи шляхом завантаження шкідливого файлу в форматі JPEG.

Зверніть увагу, дослідник (Will Dormann) із Координаційного центру CERT виявив “сліпу зону” системи Windows і антивірусних програм – образи диска в форматах VHD і VHDX.

Розробники проекту Metasploit представили модуль, призначений для експлуатації уразливості BlueKeep, що зачіпає операційну систему Microsoft Windows.

Нова кампанія із шкідливим програмним забезпеченням змогла потрапити в офіційний магазин Google Play, щоб розгорнути троян Joker на пристроях Android. Шкідник створює обманну рекламу та підписує користувачів на платні сервіси мобільних операторів без їхнього відома.

Поділитися
Exit mobile version