Як прискорити роботу Chrome? Поради

3 хв. читання

Замість того, щоб зробити просте і мінімалістичне рішення, розробники Google нашпигували Chrome найширшим набором можливостей, які дають серйозне навантаження на “залізо” навіть не найслабшого пристрою.

Ключова проблема Google Chrome – це низька швидкість роботи. Вона, як не дивно, обумовлена великою кількістю функцій браузера, пише AndroidInsider. Як виправити цю ситуацію, читайте у статті.

Зупиніть вкладки

Незважаючи на те що Chrome непогано може впоратися з розподілом ресурсів в режимі багатозначності, 10, 20 або 30 одночасно відкритих вкладок здатні звести браузер з розуму.

chrome user 1

Логічний варіант – закрити хоча б частину з них, але це було б занадто просто. Спеціально для таких випадків існує розширення The Great Suspender. Воно блокує вкладки, якими Ви не користуєтеся, перешкоджаючи споживанню ними ресурсів. Це дозволяє вивільнити частину ресурсів. За необхідності можна вручну вибрати конкретні сторінки, які будуть працювати у фоновому режимі, а які – ні.

Увімкніть апаратне прискорення

Функція апаратного прискорення, як і антивірус, з’явилася в Google Chrome давно. Вона дозволяє перекласти частину навантаження, яку браузер надає на процесор, на відеокарту. Таким чином вдасться перерозподілити ресурси, завдяки чому можна прискорити роботу як Google Chrome, так і самого комп’ютера. Для цього перейдіть в “Налаштування” – “Розширені” – “Система” – “Використовувати апаратне прискорення”. Цей режим може привести до незначного зростання енергоспоживання, а тому використовувати його все-таки краще тільки за підключення до електромережі.

Увімкніть попереднє завантаження посилань

Якщо вас не влаштовує швидкість, з якою Google Chrome завантажує веб-сторінки, рекомендуємо скористатися розширенням FasterChrome, яке активує можливість їх попереднє завантаження. Цей механізм спрацьовує при наведенні курсору на посилання, починаючи завантажувати її вміст вже в той момент, як тільки Ви занесли над нею миша. FasterChrome скорочує час завантаження веб-сторінок у двічі, а то у три рази, але при цьому вельми делікатно ставиться до інтернет-трафіку.

Стало відомо, Huawei готова надати іншим державам доступ до своїх вихідних кодів, для того щоб вони могли особисто переконатися у відсутності в них будь-яких бекдорів. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив старший віце-президент компанії Джон Саффолк (John Suffolk) журналістам інформагентства Kyodo News.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Facebook виправила дві небезпечні уразливості в серверному додатку HHVM. Їх експлуатація дозволяє зловмисникам віддалено отримувати конфіденційну інформацію або викликати відмову в обслуговуванні системи шляхом завантаження шкідливого файлу в форматі JPEG.

Зверніть увагу, дослідник (Will Dormann) із Координаційного центру CERT виявив “сліпу зону” системи Windows і антивірусних програм – образи диска в форматах VHD і VHDX.

Поділитися
Exit mobile version