Найбільше 4G українці використовують для онлайн-музики та відео

2 хв. читання

Через смартфони з використанням мобільного Інтернету українці стали більше дивитися відео та слухати музику. До такого висновку дійшли у компанії “Київстар” за результами аналізу даних третього кварталу 2018 року, коли оператор запустив послуги за технологією LTE на частотах 1800 Мгц.

“Нові технології впливають не тільки на ріст використання Інтернету, але й поведінку абонентів у мережі: вони стали більше дивитись відео та слухати музику через Інтернет”, – йдеться у прес-релізі компанії.

Як зазнчають фахівці, завдяки розвитку технології LTE обсяги використання дата-трафіку на абонента збільшився у три рази, в порівнянні з 2017, і у шість разів за два роки.

music apple

У “Київстар” стверджують, що їхні абоненти активно користуються можливостями нового стандарту зв’язку 4G .

Tак, 52% трафіка у мережі 4G генерують послуги аудіо та відео-стримінга. Доступ до соціальних мереж також користується попитом – це 15% трафіку. А от пошук в інтернеті в загальній структурі трафіку в мережі 4G займає 12%, тоді як у 2G він складає понад 23%. Інтернет месенджери генерують 3% трафіку, як у 2G, так і 4G мережах.

“У телеком мережах країн світу трафік відео та аудіо досягає 70%. Відповідно, Україна розвивається у відповідності із світовими трендами”, – відзначає оператор.

Довідково. Мережа 4G оператора “Київстар” працює в 3410 населених пунктах. За даними Українського державного центру радіочастот, на листопад 2018 у мережі “Київстар” працювали 24322 базові станції, з них 4250 – у мережі 4G.

У жовтні 2018 року у сільській місцевості в мережі 4G абоненти використовували в середньому по 4,2 ГБ, а в мегаполісах – 6,12ГБ.

Поділитися
Exit mobile version