Новий Winamp вже майже тут, але це зовсім не те, що ми пам’ятаємо

3 хв. читання
Новий Winamp вже майже тут, але це зовсім не те, що ми пам'ятаємо

Winamp був популярним музичним програвачем для настільних комп’ютерів наприкінці 1990-х і на початку 2000-х років, і за останні кілька років розробка знову пожвавилася під новим власником. Новий Winamp з’явиться вже за кілька місяців.

Компанія Llama Group, яка наразі володіє Winamp, вже кілька років працює над створенням абсолютно нового сервісу під назвою Winamp. Минулого року відбулося публічне тестування нового Winamp, який поєднує в собі музичний потоковий сервіс з можливістю безпосередньо підтримувати окремих виконавців. Було також кілька нових випусків для класичного програвача Winamp, включно з оновленням 5.9 у 2022 році, але, як повідомляється, розробка знову зупинилася.

Llama Group щойно опублікувала свої річні результати за 2023 рік, які включають деякі подробиці про майбутні оновлення Winamp. Запуск нової музичної платформи Winamp заплановано на 1 липня 2024 року, і компанія сподівається підписати 50 000 артистів цього року і один мільйон артистів до кінця 2028 року. Платформа, як і раніше, в першу чергу призначена для того, щоб люди могли безпосередньо підтримувати артистів через купівлю музики, ранній доступ, товари та інше. Це звучить як Patreon, але загорнутий у щось, що більше нагадує музичний плеєр.

З новою платформою буде також оновлений десктопний програвач Winamp Player, який також планується випустити 1 липня. Очікується, що він підтримуватиме локальне відтворення MP3, інтернет-радіо та аудіокниги, а також весь контент, доступний на платформі Winamp. Поточний веб-додаток має доступ до подкастів, тож, імовірно, це буде і в десктопному додатку. Компанія заявляє, що також підключатиметься до інших музичних сервісів, хоча ми не знаємо, до яких саме.

Llama Group позиціонує свою нову платформу і плеєр як спосіб з’єднати людей з їхніми улюбленими виконавцями і допомогти артистам заробляти більше грошей на своїй творчості. Сучасні музичні стрімінгові сервіси не дуже добре платять артистам, тож новий Winamp не здається такою вже й жахливою ідеєю. Однак він також далекий від оригінального Winamp, який був простим настільним аудіоплеєром.

Варто також зазначити, що Llama Group мала певні фінансові проблеми. Вона продала свій підрозділ Targetspot (раніше відомий як AudioValley) голландській компанії Azerion, в основному в обмін на акції Azerion, але незабаром після цього ціна акцій Azerion різко впала. Llama Group заявила, що це суттєво вплинуло на розробку нової платформи Winamp.

Winamp виходить на iPhone та Android

Поділитися
Exit mobile version