Winamp виходить на iPhone та Android

2 хв. читання
winamp

Winamp (та ініціатива його творців) все ще існує, мобільні версії майже готові.

Ваш улюблений музичний плеєр з 90-х та початку 2000-х все ще намагається повернутися. Winamp підтверджує, що його платформа “Winamp для творців” налічує понад 17 000 виконавців, а загальнодоступні версії Winamp mobile для Android та iOS все ще очікуються цього року.

На початку 2023 року вийшла абсолютно нова версія Winamp після багатьох років мовчання. Класична версія все ще доступна, як і оригінальна версія останнього сервісу на player.winamp.com . Вона доступна як для десктопних, так і для мобільних браузерів. Однак у квітні компанія нарешті дебютувала з Winamp Mobile, хоча і в бета-версії, яка все ще перебуває в активній розробці.

Цього тижня Winamp випустив прес-реліз, в якому детально описав, що наразі має понад 17 000 виконавців на платформі Creators, яка має на меті стати чимось на кшталт Patreon, де шанувальники можуть підтримувати виконавців та підписуватись на музику. В результаті артисти мають повний контроль над розповсюдженням і монетизацією своєї творчості. Звичайно, більшість цих пісень були завантажені з іншої платформи, Jamendo, якою володіє материнська компанія, але це ознака того, що справи йдуть у правильному напрямку.

За словами представників Winamp, до кінця 2024 року платформа сподівається мати на борту майже 100 000 артистів. Однак у найближчій перспективі, протягом наступних двох місяців, вона все ще буде випускати свою NFT-функціональність, а також нарешті випустить мобільний Winamp для громадськості.

У прес-релізі сказано: “Фінальна мобільна версія Winamp Player також планується до кінця 2023 року”. На жаль, ми не зовсім впевнені, скільки функцій буде доступно. Ми не знаємо, чи дозволить він відтворювати локальні медіафайли на додаток до стрімінгу від творців, інтеграції з NFT або інших функцій.

У будь-якому випадку, якщо ви шукаєте трохи ностальгії, Winamp наразі доступний для iOS та Android у бета-версії, а офіційна версія вийде незабаром.

Поділитися
Exit mobile version