Найкращі мережі VPN 2023 року для будь-яких пристроїв

17 хв. читання

Ми протестували найкращі служби VPN, зосереджуючись на кількості серверів, можливості розблокувати потокові служби тощо, щоб визначити загальний №1. Також тут ви знайдете найкращі пропозиції VPN до Чорної п’ятниці, які доступні прямо зараз!

Щоб знайти найкращий сервіс VPN для ваших особистих потреб, вам потрібно буде порівняти бренди, ціни, функції тощо. По суті, більшість VPN (віртуальних приватних мереж) надають дві послуги: вони шифрують ваші дані між двома точками та приховують IP-адресу вашого місцезнаходження.

Для тих, хто подорожує, перша функція має вирішальне значення, оскільки більшість загальнодоступних мереж Wi-Fi не шифруються, тому будь-хто в мережі може бачити, що ви надсилаєте. VPN також приховують вашу IP-адресу, замінюючи адресу, зареєстровану на серверах, адресою в іншому місці – навіть в іншій країні. Для тих, хто турбується про переслідування або живе за авторитарного уряду, ця функція може врятувати життя.

Але більшість людей хочуть використовувати VPN для більш простих завдань. VPN корисні для потокового передавання, оскільки вони відкривають доступ (у деяких випадках із сумнівною законністю) до вмісту, заблокованого у їхньому місці перебування. І вони є важливими інструментами для захисту підключення ваших мобільних пристроїв, коли ви використовуєте загальнодоступну Wi-Fi мережу.

ExpressVPN

Найкращий VPN в цілому

expressvpn mobile app store e1654537952753

плюси

+ Швидке та надійне підключення

+ Працює на безлічі платформ

+ Прозора політика конфіденційності

мінуси

Дорожче багатьох конкурентів

Тільки 5 одночасних підключень


Особливості:  Одночасні підключення :  5 або необмежену кількість за допомогою програми маршрутизатора | Вимикач:  Так | Платформи:  багато ( повний список див. тут ) | Ведення журналів:  немає журналів перегляду, деякі журнали підключень | Країни:  94 | Пробна версія/MBG:  30 днів


ExpressVPN — це наш вибір найкращої служби VPN. Це один із найпопулярніших постачальників VPN, який пропонує широкий спектр платформ і протоколів.

Платформи включають:

  • Windows
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Chromebook
  • Kindle Fire
  • Linux
  • Routers
  • Amazon Fire TV and Fire Stick
  • Android TV
  • Chromecast with Google TV

Ви також можете вручну налаштувати ExpressVPN для роботи з деякими ігровими консолями (Xbox, PlayStation і Nintendo Switch) і телевізорами (Apple TV, Roku тощо), які не підтримують цю програму.

ExpressVPN має розгалужену мережу із серверами в 94 країнах. Він також забезпечує швидке та стабільне з’єднання, що допомогло ExpressVPN потрапити до списку найшвидших VPN.

Читайте також: Як налаштувати та використовувати ExpressVPN? – ІНСТРУКЦІЯ

Компанія не реєструє вашу історію веб-перегляду, IP-адресу чи призначення трафіку, але збирає певну інформацію про те, як використовується служба. Обсяг переданих даних, дати підключення до VPN (без часу) і місцезнаходження сервера VPN реєструються. Тим не менш, ми віддаємо належне ExpressVPN за те, що вони відверті та прозорі щодо інформації, яку вони збирають .

Ексклюзивна пропозиція:  Отримайте 3 додаткові місяці безкоштовно

Surfshark VPN

Найкращий VPN за ціною

плюси

+ Необмежена кількість одночасних підключень

+ Широкий спектр корисних функцій

+ Доступний на всіх основних платформах

мінуси

Менше функцій для пристроїв Apple


Особливості:  Одночасні підключення :  необмежені | Вимикач:  Так | Платформи: Windows, MacOS, Linux, iOS, Android, Fire TV, Firefox, Android TV | Ведення журналу:  немає, окрім платіжних даних | Країни : 95 | Пробна версія/MBG:  30 днів


У Surfshark є надійний VPN із хорошою ціною за дворічний план, а з поточним розпродажем у Чорну п’ятницю він коштує менше 2 доларів на місяць (сплачується наперед). Під час огляду та тестування Surfshark VPN ми не виявили жодних витоків, і це саме те, що ви хочете побачити. Він також робить безпеку пріоритетом завдяки AES-256-GCM, Perfect Forward Secrecy і шифруванню RSA-2048. А також Surfshark пропонує плагін для браузера, розроблений спеціально для запобігання витоку WebRTC.

Surfshark показав кращі результати, ніж Norton Secure VPN і NordVPN, але нижче IPVanish і ExpressVPN. Маючи це на увазі, ми оцінили його недорогі додаткові функції, такі як захист від відстеження, пошукова система, яка не реєструє вашу інформацію, і сканер, який шукає вашу електронну пошту в списках порушень даних. Ви також можете підключитися через два VPN-сервери за допомогою опції Surfshark з кількома переходами. Однак не всі ці функції доступні для пристроїв Apple.

Ексклюзивна пропозиція:  Знижка 86% + 3 місяці безкоштовно

NordVPN

Найкращий VPN для подорожей

плюси

+ Великі швидкості

+ Розгалужена серверна мережа

+ Прості у використанні програми

мінуси

Лише шість одночасних підключень


Особливості:  Одночасні підключення :  6 | Вимикач:  Так | Платформи:  Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Android TV, Chrome, Firefox | Ведення журналу:  немає, окрім платіжних даних | Країни:  59 | Сервери:  5500+ | Пробна версія/MBG:  30 днів


NordVPN — одна з найпоширеніших споживчих VPN. Для більшості користувачів він відзначає всі параметри: безпечно, добре для потокового передавання та всі навороти, які вам, імовірно, знадобляться. Ми виявили, що це одна з найшвидших VPN із найпостійнішою швидкістю.

Нам подобаються всі функції, окрім базової VPN, які пропонує Nord. Він підтримує обмін P2P і має опцію для другого рівня шифрування за допомогою так званого Double VPN. Ви можете налаштувати виділену IP-адресу, якщо хочете запустити VPN, який виконує роль сервера. Не тільки це, але його Onion через VPN відкриває можливості TOR через VPN. NordVPN може працювати на всіх основних платформах і низці платформ домашніх мереж. Компанія також надає підприємствам послуги VPN і кібербезпеки через свій продукт NordLayer (раніше NordVPN Teams).

Під час тестування NordVPN працював досить добре, але швидкість ping була нижчою, і я не хотів би грати у відеоігри Twitch через цю VPN. Хоча це не унікальна властивість NordVPN, більшість VPN мають досить низьку швидкість ping. Тим не менш, це вагомий вибір, і ви завжди можете спробувати його протягом 30 днів і отримати повне відшкодування.

Ексклюзивна пропозиція до Чорної п’ятниці:  Знижка 65% + 3 місяці безкоштовно

IPVanish VPN

Найкращий VPN з можливістю налаштування

плюси

+ Необмежена кількість підключень

+ Надшвидка швидкість з’єднання

+ Дуже гнучкий продукт із широким набором протоколів

мінуси

Немає дворічного плану, ціни зростають лише через рік

Мені не вдалося приховати з’єднання VPN


Особливості:  Одночасні підключення :  необмежені | Вимикач:  Так | Платформи:  Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Fire TV, Android TV і Kodi | Ведення журналу:  немає, окрім платіжних даних | Сервери: 2000+ | Країни:  50 | Пробна версія/MBG:  30 днів


IPVanish може представляти себе як рішення plug-and-play, але це потужний і дуже гнучкий продукт. На мою думку, компанія недооцінює себе, роблячи це. На перший погляд IPVanish може здатися відносно типовим VPN, але це не все.

Користувацький інтерфейс IPVanish має чудову продуктивну графіку та великий вибір серверів на вибір із корисною інформацією про стан. Що стосується протоколів, то існує широкий спектр варіантів. Його додаток також має широкий набір параметрів конфігурації.

Якщо поглянути на його продуктивність, то швидкість з’єднання була шалено високою, а продуктивність передачі – хорошою. Одна проблема з безпекою полягає в тому, що я не зміг приховати, що підключаюся через VPN. Проте була безпечна передача даних.

Суть полягає в тому, що IPVanish — це продукт із хорошим користуванням і загалом надійний, доки вам не потрібно приховувати той факт, що ви використовуєте VPN. Крім того, хоча багато VPN пропонують знижені тарифи на дворічне використання, IPVanish пропонує лише однорічний план зі знижкою до підвищення ціни.

Ексклюзивна пропозиція до Чорної п’ятниці:  Знижка 81% + 3 місяці безкоштовно

Найкращий VPN з відкритим кодом

плюси

+ Безкоштовний план VPN (для одного підключення)

+ Доступно багато додаткових додатків

мінуси

Лише найдорожчий план розблоковує потокове передавання, P2P і Tor через VPN


Особливості: Одночасні підключення :  до 10, залежно від плану | Вимикач:  Так | Платформи:  Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, маршрутизатори, Android TV | Ведення журналу:  немає, окрім платіжних даних | Країни:  60+ | Сервери:  1700+ | Пробна версія/MBG:  30 днів


Нам дуже подобається історія Proton VPN. Компанію створили інженери та вчені, які зустрілися в CERN (Європейському центрі ядерних досліджень, де було винайдено Інтернет) з метою створення зашифрованої електронної пошти та VPN-зв’язку з метою захисту спілкування активістів і журналістів. Штаб-квартира компанії також знаходиться в Швейцарії, де діють дуже суворі закони про конфіденційність.

З точки зору продукту, Proton VPN має підхід до безпеки на основі ременів і підтяжок, накладаючи надійні протоколи на довершену пряму секретність на додаток до надійного шифрування. У Proton VPN є не тільки перемикач аварійного завершення, але й постійний VPN, який намагається відновити службу VPN, якщо її зв’язок перервано. Нарешті, нам подобається те, що всі програми мають відкритий вихідний код, і компанія повідомляє, що вони пройшли незалежний аудит.

Proton VPN нещодавно оголосив про розробку нового розробленого протоколу VPN — Stealth. Цей протокол розроблено для обходу інтернет-цензури та блокування VPN, роблячи ваш трафік VPN схожим на звичайне з’єднання. Він побудований інакше, ніж більшість популярних протоколів VPN, що дає йому унікальну перевагу в уникненні інтернет-фільтрів.

Нарешті, компанія пропонує дуже щедру безкоштовну послугу VPN, що дозволяє одній машині підключатися на середній швидкості, але, здається, немає жодних обмежень на кількість даних, які використовуються в безкоштовному плані.

Ексклюзивна пропозиція до Чорної п’ятниці:  Знижка 60% + 6 місяців безкоштовно

Який найкращий VPN?

Ми знайшли найкращий VPN – це ExpressVPN. Він пропонує широкий спектр платформ, чудову продуктивність і має сервери у надзвичайно великій кількості країн.

Деякі з наведених нижче цін нижчі за звичайні через розпродажі в Чорну п’ятницю.

Найкращий сервіс VPN Ціна Вимкнути перемикач Країни Одночасні підключення
ExpressVPN $6,67 на місяць з 1-річним планом і 3 безкоштовними місяцями Так 94 5
Surfshark VPN $1,99 на місяць із 2-річним планом і 3 безкоштовними місяцями Так 95 необмежений
NordVPN $3,79 на місяць із 2-річним планом і 3 безкоштовними місяцями Так 59 6
IPVanish $2,49 на місяць з 2-річним планом і 3 безкоштовними місяцями Так 50 Необмежений
Proton VPN €3,99 на місяць із 2-річним планом і 6 безкоштовними місяцями Так 60+ 1-10, змінюється за планом

Який VPN вам підходить?

Ми писали про те, як працюють мережі VPN і чому ніколи не варто використовувати безкоштовний VPN. Ось чотири поради, які допоможуть вам самостійно оцінити службу VPN.

1. Зверніть увагу на час пробного періоду та використовуйте його:  кожен VPN працює по-різному, і кожен досвід користувача все одно буде іншим. Ваш провайдер пропонуватиме інші швидкості, ніж мій. Ваша улюблена кав’ярня має інше підключення до мережі, ніж моє. Імовірно, ви навіть підключаєтеся до різних країн і, безумовно, до різних сайтів. Перш ніж вибрати постачальника VPN, ретельно протестуйте кандидатів у реальному середовищі. Для цього призначені пробний час і гарантії повернення грошей.

2. Уникайте безкоштовних постачальників VPN:  використання VPN коштує дорого, і якщо постачальник VPN не заробляє гроші на вашій платі за послуги, він збирається  заробляти гроші на ваших даних  — іноді навіть крадучи вашу особисту інформацію та продаючи її. Дотримуйтесь перевірених комерційних постачальників, яких ми протестували.

Читайте також: 5 причин, чому ніколи не варто використовувати безкоштовний VPN

3. Не турбуйтеся про країну юрисдикції:  Зазвичай існує два класи користувачів VPN: ті, кому потрібно захистити серфінг у кав’ярнях, і ті, які розраховують на VPN для захисту свого життя. VPN часто забезпечує певний рівень безпеки, якщо країна має будь-яку форму юрисдикції даних. Але багато країн за межами так званих «П’яти очей» підписали угоди про взаємну правову допомогу та в будь-якому випадку обмінюватимуться даними зі США та іншими країнами. Якщо ви використовуєте VPN для захисту свого життя, досліджуйте це набагато більше, ніж читайте оглядову статтю.

4. Нарешті, не хвилюйтеся про політику відсутності журналів:  більшість із вас збирається використовувати VPN, щоб захистити свій потік даних від викрадення кимось, хто ділиться вашою мережею. Усі ці великі юридичні та юрисдикційні проблеми стають на шляху простого факту, що вам потрібні швидкі пересадки та зашифрований тунель від вашого місця в аеропорту до веб-сайту, до якого ви намагаєтеся отримати доступ.

Виберіть цю найкращу службу VPN… Якщо ви хочете…
Surfshark VPN Найдешевший топовий VPN
ExpressVPN Розташування серверів у більшості країн
NordVPN Постійні швидкості
Proton VPN Багато додаткових функцій
IPVanish або Surfshark Необмежена кількість одночасних підключень

Як ми вибрали ці служби VPN?

Багато постачальників, рекомендованих у цьому списку, пройшли поглиблене тестування та огляди, написані командою оцінки продукту CNET. Інші VPN-сервіси були тими, про які ми говорили роками, спілкувалися з їхнім керівництвом і користувачами, і склали загалом позитивне враження.

Але усі ці постачальники мають надійні гарантії повернення грошей, і ми б не рекомендували їх інакше. Ми тестуємо послуги VPN у багатьох місцях, але ми не можемо перевірити їх у всіх місцях. Кожна домівка, кожна громада, кожен місцевий провайдер Інтернету та кожна нація має різну інфраструктуру. Важливо, щоб після того, як ви вибрали, ви перевірили всі свої ймовірні профілі використання і лише тоді прийняли рішення залишити послугу або подати запит на відшкодування.

Єдине, на що варто звернути увагу: чи шукаєте ви рішення для роботи вдома чи подорожі. Наприклад, якщо ви рідко подорожуєте (навіть до COVID-19), у вас вдома потужна пропускна здатність і NAS або серверний блок, можливо, ви захочете підключити VPN до домашнього сервера з рідного клієнта вашого комп’ютера, а потім у світ. Якщо ви новачок у роботі з дому, і ваша компанія має спеціальну мережу VPN, ви захочете скористатися будь-яким процесом, запропонованим для вас.

Читайте також: Як налаштувати VPN-мережу для роботи поза межами офісу?

Але, загалом, не завадить мати постачальника VPN, який уже налаштований і знаходиться у вашій сумці. Більшість домашнього трафіку не вимагатиме використання VPN, але мати постачальника VPN – гарна ідея, якщо ви використовуєте будь-яке спільне з’єднання. Крім того, наявність постачальника VPN може стати виграшем, якщо ви коли-небудь подумаєте, що вам знадобиться доступ до Інтернету звідкись, наприклад, у лікарні чи кабінеті лікаря. Так само, якщо ви хочете приховати, звідки ви підключаєтеся (це може бути важливішим тепер, під час війни), провайдер VPN може допомогти.

Якщо сповільнюється трафік, обов’язково перевірте не лише свою VPN, але й з’єднання Wi-Fi між вашим пристроєм і маршрутизатором, підключення до постачальника широкосмугового зв’язку та навіть їхнє з’єднання з провайдерами, що працюють вище.

Джерело: ZDNET

Поділитися
Exit mobile version