Названо країни, де мобільний Інтернет швидший за Wi-Fi

1 хв. читання

У 33 країнах світу користувачі смартфонів отримують більшу середню швидкість Інтернету під час використання мобільним Інтернету, ніж через Wi-Fi. Такі результати дослідження оприлюднила компанія OpenSignal, яка проводила заміри у 41% від загальної кількості країн світу, пише видання “Компъютерное обозрение”

state of wifi vs mobile 18 mbps

До прикладу, швидкість мобільного Інтернету більша в Австралії, де швидкість завантаження становить понад 13 Мб/с, а у Франції це й же показник досягає 2,5 Мб/с.

Швидкість мобільного Інтернету не залежить від континенту. Наприклад, у Катарі цей показник – понад 11,8 Мб/с, у Туреччині – більше 7,3 Мб/с, у Мексиці – понад 1,5 Мб/с) та у Південній Африці -більше 5,7 Мб/с.

А от в країнах, які вважаються високорозвиненими регіонами, – Гонконзі, Сінгапурі та США – мобільна швидкість Інтернету значно менше від швидкості Wi-Fi – на 38,6 Мб/с, 34 Мб/с та 25 Мб/с відповідно.

Цікавим залишається той факт, що кількість часу, який користувачі смартфонів проводять з Wi-Fi, суттєво не корелює з різницею в швидкостях з мобільним зв’язком. У більшості випадків смартфони автоматично підключаються до відомих їм Wi-Fi-мережам і не враховують швидкість.

Поділитися
Exit mobile version