Небезпечні програми у Windows можна буде відкривати у віртуальній “пісочниці”

2 хв. читання
windows 10 1

Підозрілі програми та ненадійні файли можна буде запускати у спеціальному віртуальному середовищі Windows SandBox. Користувачі операційної системи Windows 10 зможуть коритсуватися “пісочницею” без побоювання завдати шкоду усій операційній системі. Про це йдеться в офіційному блозі компанії Microsoft.

SandBox буде створювати віртуальну машину, яка отримає обмежену функціональність. Користувачі будуть бачити робочий стіл, з якого зможуть виключно запускати програми й відкривати документи.

Програмісти обіцяють, що активні програми і відкриті документи в Windows SandBox не зможуть завдати шкоди Вашому комп’ютеру і зберігаються в пам’яті файлів. Після відключення “пісочниці” віртуальна машина видаляється з ПК разом з усіма збереженими в ній даними.

На даний час створення Windows SandBox знаходиться на фінальному етапі. Розробка повинна бути інтегрована в оновленні для Windows 10 під індексом 19H1. Точна дата запуску апдейта не уточнюється, але, скоріш за все, його вихід відбудеться вже в першому кварталі 2019 року.

Щоб на Вашому комп’ютері чи ноутбуці можна було активувати “пісочницю”, він повинен мати двоядерний процесор, 4 Гб оперативної пам’яті і, як мінімум, 1 Гб вільного простору на диску. При цьому сама Microsoft рекомендує встановлення Windows 10 з SandBox на ПК, оснащені чотирьохядерними процесорами з підтримкою технології Hyper Treading, 8 Гб оперативної пам’яті і SSD-накопичувачем.

Крім того, в налаштуваннях BIOS необхідно активувати підтримку візуалізації, а на самому ПК повинна бути підтримка архітектури AMD64.

Також є інформація, що американські розробники додадуть “пісочницю” тільки в Windows 10 Pro і Windows 10 Enterprise. Розробка буде реалізована на рівні ОС, і для її функціонування не буде потрібне встановлення додаткового програмного забезпечення.

Поділитися
Exit mobile version