Нейромережу навчили зламувати сканери відбитків пальців на смартфонах

1 хв. читання
touch id iphone

Вчені з університету Нью-Йорку таки підібрали ключ до біометричних засобів захисту. Про це було повідомлено на конференції з кібербезпеки у Лос-Анджелесі, пише The Guardian.

Мова йде про сканери відбитків пальців, якими укомплектовані смартфони. Ефективність нового метода — приблизно 50-80%.

Відомо, що датчики сканерів спрацьовують лише на щільно притиснутих ділянках пальця, тому всю поверхню подушечки пальця вони не сканують. До того ж деякі елементи пальцевих візерунків зустрічаються частіше за інші і можуть мати приблизно однаковий вигляд. А це означає, що можна підібрати однакові елементи з відбитків пальців різних людей з більшою ймовірністю, ніж якби сканери зчитували відбитки з усієї поверхні.

При обробці зразків відбитків нейромережею встановили, що можна згенерувати відбиток пальця, який буде читатися сканером з ймовірністю 1 до 5 з першого разу (до цього чужим пальцем можна було розблокувати телефон лише випадково, тому що ймовірність такої помилки сканера — 1:1000 та навіть менше).

Система, яку назвали Deep Master Prints, поки застосовується лише в експериментальних цілях — наприклад, для машинного навчання. Але можливості генерації відбитків пальців, які бодай частково, але співпадають з реальними, таки вражають.

З першого разу, звичайно, сканер не обдуриш, але якщо спроб буде сотня, то може й пощастить.

Поділитися
Exit mobile version