Як налаштувати ідентифікацію за обличчям на смартфонах Samsung? ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Перш ніж це все робити, важливо зрозуміти, що розблокування обличчям на пристроях Android, таких як телефон Samsung Galaxy, не настільки безпечне, як “Face ID” від Apple.  iPhone використовують різні датчики для сканування обличчя, тоді як пристрої Android зазвичай просто зберігають фотографії вашого обличчя.

Саме тому Ви, можливо, не зможете використовувати своє обличчя для підтвердження мобільних платежів на пристрої Android, але це все одно може бути зручним способом розблокування телефона. Давайте спробуємо зробити це.

Спочатку проведіть пальцем униз від верхньої частини екрана пристрою Samsung Galaxy і торкніться значка шестірні.

SamsungFace1

Далі перейдіть до розділу “Біометрія та безпека”.

Виберіть “Розпізнавання облич”.

Якщо Ви вже увімкнули якийсь спосіб захисту (PIN -код, шаблон тощо), Вам буде запропоновано ввести його зараз.

Ви побачите деяку вступну інформацію про розпізнавання облич. Натисніть “Продовжити”, щоб продовжити налаштування.

Спочатку Вас запитають, чи носите Ви окуляри. Виберіть “Так” або “Ні” та торкніться “Продовжити”.

Наступний крок – зареєструвати своє обличчя. Піднімайте камеру вгору, поки Ваше обличчя не опиниться в кадрі. Телефон дуже швидко відсканує Ваше обличчя.

Після того, як Ваше обличчя буде відскановано, Вам буде надано опцію встановити обов’язкове проведення пальцем по екрану блокування, навіть якщо Ваше обличчя буде виявлено камерою телефона. Це спосіб переконатися, що Ваш телефон не розблокується сам, якщо Ви цього не хочете. Увімкніть або вимкніть його та торкніться “Готово”.

Ось і все для початкового налаштування! Якщо Ви хочете, Ви можете натиснути “Додати альтернативний вигляд”, щоб відсканувати своє обличчя ще раз із дещо іншого ракурсу.

На сторінці “Розпізнавання облич” також є низка додаткових опцій:

  • Швидше розпізнавання: дозволяє швидше розблокувати,  проте програму у цьому випадку можна легше обдурити.
  • Потрібні відкриті очі: Для додаткової безпеки очі повинні бути відкритими, щоб розблокувати.
  • Світліший екран: для допомоги у темній обстановці екран стане світлішим, щоб відсканувати ваше обличчя.

Ось і все! Коли Ви захочете розблокувати  телефон, він тепер шукатиме Ваше обличчя. Коли Ви побачите значок блокування у верхній частині розблокування екрану блокування, Ви дізнаєтеся, що обличчя було успішно виявлено та розпізнано.

Джерело: How-To Geak

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version