Новий вид “шпигунства” через мобільні додатки

1 хв. читання
google pixel smart

Великі компанії Hollister, Air Canada, Expedia використовують платформу Glassbox для запису екрану, жестів і введення даних з клавіатури, пише TechCrunch.

Вони записують кожне торкання і дії в своїх додатках для iPhone. Мета збору подібної інформації: статистика та аналіз поведінки користувачів для просування реклами.

Але головна загроза навіть не в тому, що компанії слідкують за клієнтами заради просування реклами. На жаль, багато популярних додатків часто вже не шифрують отримані дані. Частина інформації не маскується належним чином, через що її можна отримати за допомогою “атаки посередника”.

Що можуть дізнатися про вас хакери:

  • інформацію про кредитні картки
  • номери паспортів
  • логіни і паролі
  • адресу електронної пошти
  • індекс і адресу місця проживання

З боку користувачів виявити “шпигунство” неможливо. Тому поки залишається єдине рішення проблеми – не використовувати ці додатки.

До речі,  стало відомо, що Android-додатки порушують “Загальний регламент про захист даних ЄС” (General Data Protection Regulation – GDPR), оскільки діляться особистою інформацією користувачів з Facebook. Згідно з дослідженням 20 з 34 додатків Android автоматично відправляють дані користувачів на сайт Facebook, не потребуючи їхньої згоди.

Поділитися
Exit mobile version