Онлайн-реклама в Google: 12,6 млрд доларів виплат та 3,2 млрд неякісних оголошень

2 хв. читання
Simferopol Russia - June 22 2014: Google biggest Internet search engine. Google.com domain was registered September 15 1997

Компанія Google опублікувала черговий щорічний звіт, присвячений боротьбі з неякісною онлайн-рекламою. За 2017 рік компанія видалила 3,2 мільярда неякісних рекламних оголошень – це більше, ніж 100 оголошень в секунду і в два рази більше, ніж в 2016 році. Також було заблоковано 79 мільйонів оголошень за спробу перевести користувача на шкідливий сайт. Як результат, було видалено 400 тисяч таких сайтів, а також 66 мільйонів оголошень, які закликали клікнути на рекламу, і 48 мільйонів оголошень, які змушували користувача встановлювати шкідливі програми.

За минулий рік Google видалила 320 тисяч видавців з власної рекламної мережі за порушення правил, а також зарахувала  до чорного списку близько 90 тисяч сайтів і 700 тисяч мобільних додатків. У квітні 2017 року компанія посилила правила, що стосуються небезпечного і образливого контенту, – у результаті до кінця року було видалено 8700 веб-сторінок, які порушили розширену політику.

google adwords

У 2017 році Google виплатив видавцям 12,6 мільярдів доларів за оголошення у своїй мережі, проте продовжив вимагати неухильного дотримання правил їх розміщення. Так, у 2017 році з 11 тисяч сайтів, які могли потенційно порушити політику про недоброякісний контент, було заблоковано понад 650 сайтів і припинено роботу 90 видавців.

У зв’язку з постійною появою нових загроз, Google відповідним чином оновлює свою політику. Зокрема, у 2017 році було додано 28 нових рекламних вимог і 20 нових правил щодо видавців, які стосувалися таких нерегульованих або спекулятивних фінансових продуктів як бінарні опціони, криптовалюта, валютні біржі і контракти на різницю цін. Також були оновлені правила щодо азартних ігор, реабілітаційних центрів та інших споживчих трендів.

Разом з тим в Google відзначили, що з поліпшенням методів захисту рекламної мережі активно розвивається онлайн-шахрайство, тому боротьба зі шкідливою і нав’язливою рекламою і надалі залишатиметься одним з головних пріоритетів для Google.

Джерело: ITC.ua

Поділитися
Exit mobile version