Оновлення системи безпеки на Android усуває недоліки процесорів Qualcomm

1 хв. читання
android nexus

Січневе оновлення безпеки від компанії Google вже отримали власники смартфонів Google Pixel, а незабаром воно стане доступним для установки на пристрої інших виробників Android-смартфонів. Про це пише Український телекомунікаційний портал.

Перше у 2019 році оновлення системи усуває більше десятка вразливостей прошивки, у тому числі й критичні, а також покращує якість звуку при записі відео на камеру Pixel 3 і Pixel 3 XL.

У цілому січневе оновлення усуває 14 вразливостей. Частина з них була виявлена у прошивці процесорів Qualcomm та становила серйозну небезпеку для користувачів і збереження їх персональних даних. Раніше вразливості дозволяли зловмисникам, які виявили їх, віддалено виконувати на зламаному пристрої довільний код.

Цікаво, що майже всі критичні уразливості, які виявляються в Android-пристроях, стосуються апаратного забезпечення, виробником якого в переважній більшості випадків є Qualcomm.

Січневе оновлення безпеки буде недоступно власникам Nexus 6P та 5X. У листопаді минулого року офіційно завершився трирічний цикл поновлення цих смартфонів, тому, ймовірно, Google не буде випускати для них апдейти.

Поділитися
Exit mobile version