Як зробити скріншоти без завантаження додаткових програм?

2 хв. читання

Скріншоти – це легко, просто та не потребує завантаження додаткових програм, впевнені у Лабораторії цифрової безпеки. Адже встановлюючи маловідому програму, яка може робити знімки екрану, Ви ніколи достеменно не знаєте, що це за програма та хто її розробник, які її додаткові функції і чи не матиме вона доступу до Ваших даних на комп’ютері без Вашого відома.

Щоб переконатися у простоті даної функції, пропонуємо ознайомитися з інструментами скріншотів, які присутні у кожній з операційних систем для настільних комп’ютерів.

Windows

Власникам останньої версії Windows 10 1809 вбудований інструмент Snip&Scretch дозволяє робити скріншоти робочого столу, програм, веб-сторінок на вашому комп’ютері. Можна робити скріншоти прямокутної чи довільної форми, а також скріни всього екрану. Знайти його можна серед програм в меню Початок (Старт чи Пуск) – ввести “Snip” – і запустити.

Програма дозволяє структурувати скріни за темами, робити позначки чи малювати, а також пересилати їх за допомогою пошти чи месенджерів.

У старих версіях Windows використовуйте інструмент “Засіб захоплення фрагментів” в меню “Стандартні програми”.

screen

Mac OS

Затисність одночасно клавіші Shift-Command та 5. З’явиться меню, на якому ви може обрати скрін всього екрану, окремого вікна чи певної частини, також можна зробити відеозапис екрану. Крім цього, у налаштуваннях можна визначити місце, де будуть зберігатися ваші скріни та час знімку. Скріншоти можна редагувати та надсилати за допомогою пошти чи месенджерів.

Поділитися
Exit mobile version