Отримали вірус у Skype? Є три методи його позбутися

3 хв. читання

Якщо Ви користуєтесь месенджером Skype, напевно, стикалися із розсилкою повідомлень з вірусами. Зазвичай, розсилку таких повідомлень здійснюють від Вашого імені списку контактів. У повідомленні вказують посилання, яке, як правило, виглядає так:

www.baidu.com/link?url=zni18j6Xqu#64463=логінскайпа

або

goo.gl/f81?profile=логінскайпа“.

Наприкінці такого посилання завжди присутній логін адресата. Перейшовши за посиланням, користувач наражається на небезпеку – скачати вірус, який вже від його імені здійснюватиме розсилку шкідливих повідомлень.

skype virus screen 1

У жодному разі не тисніть на кнопку “Натисніть тут” чи “Отримати подарунок” – це і є файл з вірусом. Задля привабливості хакери створюють фейкові коментарі, на кшталт “Супер! Не очікував так швидко отримати виграш!” Краще видаліть історію з браузера та проскануйте пристрій антивірусом.

Розсилаючи такі повідомлення, хакери переслідують мету отримати прибуток від реклами. А якщо у Вас у Skype дві-три тисячі контактів, то здійснивши один раз розсилку, вони обов’язково отримують після цього кілька продажів.

Ось що насправді криється за розсилкою таких повідомлень. Хакери мають на меті отримати прибуток від реклами. Не грайте їм на руку.

Отже, аби не потрапити на гачок до зловмисників, варто бути обачнішими та не відкривати посилання. Проте, якщо все таки Ви перейшли за посиланням та скачали вірус, ось кілька методів, як від нього позбутися.

1. Видалення вірусу безпосередньо у програмі Skype

Зайдіть у вкладку “Інстументи” та оберіть у вікні “Налаштування”. Відкриється друге вікно, де зліва розташоване меню налаштувань. Вже в цьому меню натисніть на нижню кнопку “Додатково”.

У вікні, що відкриється, Ви побачите у нижньому рядку надпис “Контроль доступу інших програм до Skype”. Саме сюди потрібно натиснути, аби побачити вірус у Skype.

Перед Вами відкриється третє вікно, і у ньому повинно бути порожньо. Це означає, що вірусу немає.

Проте, якщо там буде файл, це і є вірус, який потрібно видалити. Для цього просто натисніть кнопку “Видалити”.

2. Видалення вірусу вручну з комп’ютера

Якщо вірус із Skype не видаляється, тоді він починає запитувати доступ до Skype. Натисніть, щоб відмовити у доступі.

Наведіть курсор на ім’я програми – так ви побачите шлях, де знаходиться файл з вірусом на Вашому комп’ютері. Збережіть директорію та обов’язково вийдіть із Skype.

Знайдіть цей файл на своєму комп’ютері та видаліть його вручну. Якщо ж і цього не вдасться зробити, перемістіть шкідливий файл на диск D – звідти вірус не добереться до Вашого Skype та не зможе здійснювати розсилки.

3. Якщо раптом взагалі неможливо вчинити будь-які дії з цим вірусом, є ще варіант. Натисніть на ім’я вірусу, а у вікні, що відкриється, перейменуйте його. Швидше за все це допоможе і він перестане працювати. У будь-якому разі Ви знатимете, де знаходиться вірус, і який файл потрібно видалити зі свого комп’ютера.

Поділитися
Exit mobile version