Під час вторгнення росіян українці звернулися до програми для зашифрованих повідомлень Signal

3 хв. читання
signal messenger 3

Зіткнувшись із невизначеністю, українці шукали цифрову безпеку у вигляді наскрізного зашифрованого додатка для обміну повідомленнями Signal.

Це за словами Метью Принса, співзасновника та генерального директора Cloudflare, чия інтернет-інфраструктурна компанія дає йому унікальне уявлення про те, що відбувається за лаштунками Інтернету. У четвер у твіті Прінс написав, що спостерігав, як використання Signal в Україні зростає відразу після півночі 24 лютого.

Приблизно в той же час почалося вторгнення Росії в Україну.

“Сплеск використання Signal (додатка для обміну повідомленнями) в Україні за останні 24 години”, – написав він 24 лютого. «Також невелике, але значне збільшення використання Telegram».

Не дивно, що українці звернули увагу на Signal під час кризи. З огляду на численні звіти, які детально описують загрозу кібербезпеці, яку представляють російські сили Україні, зрозуміло, що Signal, який, як загалом експерти з кібербезпеки, вважають найбезпечнішим додатком для обміну повідомленнями, буде зростати.

Ми звернулися до Cloudflare, щоб отримати докладнішу інформацію про український стрибок у використанні Signal та визначити, чи продовжується він, оскільки війна в Україні прогресує.

«Це всі дані, які Cloudflare має про ці програми обміну повідомленнями», – відповів представник компанії, зазначивши, що Cloudflare стежить за ситуацією в Україні. «Вранці 25 лютого близько 06:00 UTC відбувся короткий пік кібератак на українські веб-сайти, але відтоді активність кібератак проти цих веб-сайтів була значно нижчою, ніж учора».

Використання Signal, звичайно, не єдиний крок у цифровій безпеці, який люди повинні зробити, щоб гарантувати, що їхні приватні комунікації не перехоплюються або не блокуються. У п’ятницю Tor , безкоштовний сервіс для конфіденційного перегляду в Інтернеті, опублікував детальний ланцюжок у Twitter, в якому пояснював, як люди в Україні та Росії можуть обійти інтернет-цензуру.

«У міру розгортання нової війни журналісти, активісти та правозахисники в Україні та Росії можуть захистити себе від онлайн-спостереження та цензури за допомогою Tor», – пише організація.

Джерело: Mashable

Поділитися
Exit mobile version