Підроблені iPhone знову з’явилися у продажу

3 хв. читання
iphone22

Часи, коли китайські iPhone з трьома SIM-картами і антеною для прийому ТБ-сигналу були в моді, давно минули. Але це не означає, що знайти підроблений смартфон у корпусі оригінального iPhone на базі Android зовсім не можливо. Як з’ясував ресурс Vice, такі апарати все ще існують та навіть користуються відносно високим попитом серед споживачів.

За даними Vice, у деяких онлайн-магазинах і торгових павільйонах Нью-Йорка можна купити підроблений iPhone 7. Він продається приблизно за 100 доларів США і не претендує на оригінальність, незважаючи на те що зовні відрізнити підробку від справжнього апарату досить складно. Навіть елементи його інтерфейсу виглядають, як на iOS.

Як правило, такі iPhone можна купити на майданчиках, де проводяться фальшиві промо-акції з можливістю “тільки сьогодні” роздобути фірмовий смартфон Apple “за безпрецедентно низькою ціною”. Такі фальшиві iPhone мають цілком конкретну мету, адже вони – це справжнісінькі шпигунські інструменти, буквально нашпиговані системними уразливостями і бекдорами.

Наприклад, вже з коробки такі iPhone дозволяють зловмисникам отримувати віддалений доступ до системи адміністрування смартфона незалежно від волі користувача. Це дозволяє їм робити з апаратом все що завгодно: запускати будь-які додатки, завантажувати з Інтернету шкідливі компоненти, а також передавати дані про всі дії користувача, в тому числі його переміщеннях, авторизації в банківських додатках тощо.

Нагадаємо, фахівці команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA повідомляють про кампанію із компроментації поштових скриньок та особистих даних користувачів. Так, якщо Ви отримаєте повідомлення на свою e-mail про перевірку свого облікового запису, будьте уважні – це може бути фішинг!

Окрім цього, дослідники з компанії Palo Alto Networks виявили 34 мільйони уразливостей в великих хмарних сервісах. За словами фахівців, проблеми з’явилися не з вини провайдерів, а через додатки, які розгортають клієнти в хмарі.

Також стало відомо, що Facebook платила сотням сторонніх підрядників за розшифровку аудіозаписів користувачів своїх сервісів. Вони розшифровували розмови користувачів Facebook, які містили ненормативну лексику, але не знали, навіщо це потрібно Facebook.

Зверніть увагу, що Mozilla вже деякий час займається інтеграцією технології ізоляції веб-сайтів (Project Fission) у Firefox Browser. Мета даних змін полягає у підвищенні рівня безпеки за рахунок ізоляції вмісту кожного сайту, відкритого в браузері.

Якщо Ви постійно плутаєтеся у відкритих вкладках, Вам неодмінно стане в нагоді функція їх групування. Вона з’явилася в Google Chrome зовсім нещодавно і поки доступна тільки в тестовому режимі. Тому для її активації доведеться відвідати прихований розділ браузера з експериментальними функціями, які, за задумом розробників, не повинні знайти рядові користувачі.

Поділитися
Exit mobile version