В Google Chrome є функція об’єднання вкладок в групи

4 хв. читання

Якщо Ви постійно плутаєтеся у відкритих вкладках, Вам неодмінно стане в нагоді функція їх групування. Вона з’явилася в Google Chrome зовсім нещодавно і поки доступна тільки в тестовому режимі. Тому для її активації доведеться відвідати прихований розділ браузера з експериментальними функціями, які, за задумом розробників, не повинні знайти рядові користувачі.

Як групувати вкладки?

  • Запустіть браузер і перейдіть за адресою chrome://flags;
  • У вікні пошуку введіть Tab Groups і активуйте параметр з такою назвою;

Tab Groups

  • Перезавантажте браузер натисканням на кнопку Relaunch, яка з’явилася в правому нижньому куті;
  • Тепер відкрийте будь-яку веб-сторінку, натисніть на її вкладку правою кнопкою миші і виберіть “Додати в групу”;

  • Друга і всі наступні сторінки, які Ви захочете додати в ту ж групу, додаються за тим же принципом, але в їхньому випадку необхідно вибрати “Додати в наявну групу”;
  • Відокремлюйте сторінки вкладками груп, що відносяться до різних тем – так ви будете бачити їх межі та, як наслідок, швидше перемикатися між ними.

Оскільки функція групування поки знаходиться в тестовому режимі, тому ця можливість суто для ознайомлення, ймовірно, Google продовжить удосконалювати її і далі. Це помітно на прикладі експериментального браузера Chrome Canary, де з групами можна робити набагато більше, ніж у релізній збірці. Наприклад, там їх можна перейменовувати, фарбувати, переміщувати тощо. Але навіть те, що є зараз, безумовно може допомогти в орієнтації по відкритим вкладкам.

До речі, трафік Telegram тепер може маскуватися під протокол HTTPS (TLS+HTTP/2.0) – з цією метою в код клієнта був доданий префікс секрету “ee”. Також на додаток до base16 (hex) з’явилася можливість шифрувати секрет в адресі проксі-сервера за допомогою base64.

Нагадаємо, з мобільними додатками для Android можна буде працювати за комп’ютером із Windows або macOS. Так, під час заходу Samsung Unpacked 2019 корейський гігант представив додаток Samsung DeX for PC.

Також фахівці компанії Avast виявили дивного шкідника Clipsa, який не тільки краде криптовалюту, підміняє адреси гаманців у буфері користувачів і встановлює майнери на заражені машини, але і запускає на скомпрометованих хостах брутфорс-атаки проти WordPress-сайтів.

Стало відомо, що в п’ятницю, 9 серпня, на конференції для розробників генеральний директор споживчого напрямки Huawei Річард Юй (Richard Yu) здивував аудиторію, презентувавши “HarmonyOS”, яка, за його словами, є більш швидкою і безпечною системою, ніж Android.

Окрім цього, дослідник із безпеки виявив уразливості в низці пристроїв, експлуатація яких дозволяє перетворити девайс у “наступальну” низькосортну кіберзброю.

Windows 10 вже постачається із вбудованим антивірусом “Захисник Windows”, який покликаний захистити Ваш комп’ютер від вірусів, шпигунських програм, шифрувальників та інших типів шкідливого ПЗ. Але багато користувачів найпопулярнішого браузера Google Chrome навіть не здогадуються, що в їх веб-браузері є власний інструмент для боротьби із загрозами.

Зверніть увагу, на презентації Samsung Galaxy Note 10 компанія Microsoft представила нову функцію додатка “Ваш телефон”, яка вже скоро дозволить здійснювати і приймати телефонні дзвінки на комп’ютері.

Компанії Microsoft і Samsung оголосили про співпрацю, в рамках якої планують разом інвестувати у справу розширення можливостей приватних клієнтів і організацій.

Компанія HYP3R збирала і зберігала інформацію про мільйони користувачів Instagram без їх відома, повідомляє видання Business Insider.

Поділитися
Exit mobile version