Кіберзлочинці можуть перетворити Ваші ґаджети на “зброю”

3 хв. читання

Дослідник із безпеки виявив уразливості в низці пристроїв, експлуатація яких дозволяє перетворити девайс у “наступальну” низькосортну кіберзброю.

Уразливості зачіпають ноутбуки, мобільні телефони, навушники, акустичні системи й кілька типів динаміків, повідомив дослідник із безпеки Мет Уікс виданню BBC.

Завдяки уразливості зловмисник може використовувати слабкості девайсів для заподіяння фізичної і психологічної шкоди окремим особам. Дослідник провів низку тестів, у ході яких намагався з’ясувати, чи можна маніпулювати регуляторами гучності і динаміками на пристроях з метою застосувати шкідливі високочастотні і низькочастотні звуки.

Дослідник використовував програму для сканування локальної мережі Wi-Fi і Bluetooth на наявність уразливих динаміків з метою подальшого захоплення. Будь-який скомпрометований пристрій можна було використовувати для відтворення шкідливих звуків. У деяких випадках звуки тільки дратували або дезорієнтували, але на певних рівнях подібні шуми здатні пошкодити слух людини. Під час одного з тестувань ґаджет вийшов з ладу після того, як дослідник змусив його видавати деякі звукові сигнали протягом декількох хвилин.

sream

Дослідник зв’язався з виробниками і запропонував свою допомогу в розробці засобів захисту, які будуть перешкоджати створенню небезпечних звуків.

До речі, Apple запустила свою віртуальну кредитну карту у співпраці з банком Goldman Sachs Group Inc.

Нагадаємо, компанії Microsoft і Samsung оголосили про співпрацю, в рамках якої планують разом інвестувати у справу розширення можливостей приватних клієнтів і організацій.

Також з’явилося шкідливе ПЗ перетворює Ваші пристрої в ботів і додає їх до ботнету Echobot, у арсеналі якого вже 59 експлойтів.

Стало відомо, що підрядники Microsoft прослуховують особисті розмови користувачів Skype, що ведуться через службу-перекладач додатку, повідомляє видання Vice Motherboard.

Окрім цього, Microsoft випустила нову збірку 18956 Windows 10 для інсайдерів у рамках програми Fast Ring. Збірка містить безліч змін, у тому числі поліпшену сторінку “Стан мережі та Інтернету”, контроль над повідомленнями і новий компактний режим для калькулятора.

Експерти з компанії Check Point Research, що займається питаннями кібербезпеки, виявили три уразливості в месенджері WhatsApp.

Зверніть увагу, на презентації Samsung Galaxy Note 10 компанія Microsoft представила нову функцію додатка “Ваш телефон”, яка вже скоро дозволить здійснювати і приймати телефонні дзвінки на комп’ютері.

Компанії Microsoft і Samsung оголосили про співпрацю, в рамках якої планують разом інвестувати у справу розширення можливостей приватних клієнтів і організацій.

Компанія HYP3R збирала і зберігала інформацію про мільйони користувачів Instagram без їх відома, повідомляє видання Business Insider.

Поділитися
Exit mobile version