Apple показала, як користуватися власною віртуальною кредиткою

5 хв. читання
iphone applecard

Компанія Apple запустила свою віртуальну кредитну карту у співпраці з банком Goldman Sachs Group Inc. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Apple оголосила про карту в березні, маючи на меті залучити якомога більше власників iPhone. Для цього компанія пропонувала карту з 2% повернення грошей на покупки за допомогою послуги Apple Pay, без комісій, додаток для управління пов’язаними фінансами та зосередження уваги на конфіденційності даних.

Для банку-емітента Goldman картка надходить як компонент лінійки продуктів під брендом споживчих банківських послуг Marcus, заснованим у 2015 році.

Apple заявила, що обмежена кількість споживачів, які виявили інтерес до картки, почнуть отримувати запрошення на реєстрацію. Картка створена для роботи з iPhone, де користувачі підписуються на карту і можуть розпочати її використовувати негайно, якщо це буде схвалено через додаток Apple Wallet та систему Apple Pay.

Apple пропонує опцію для фізичної картки з титану, але фізична карта не має видимого номера. Натомість номер картки зберігається на захищеному чипі всередині iPhone, який генерує віртуальні номери для покупок в Інтернеті або за телефоном, які потребують номера.

Apple зосередилась на конфіденційності, заявивши, що інформація про покупку зберігається на iPhone користувача, і що вона не може бачити цю інформацію. Goldman забороняється використовувати дані для маркетингових цілей навіть для продажу інших продуктів Goldman.

Джин Мюнстер, керуючий партнер компанії Loup Ventures та давній спостерігач за поведінкою компанії Apple на ринку, заявив, що популярність Apple Card в перший рік, ймовірно, буде низькою, але Apple Card як бізнес-проект може до 2023 року отримати близько 1,4 мільярда доларів доходу з високою маржею, додавши приблизно 1,8% до загального прибуток Apple і доповнити значно більший бізнес від Apple Pay, що має загальний дохід від платежів у розмірі 5,38 мільярда доларів до 2023 року. Зараз Apple має приблизно 50 мільйонів користувачів Apple Pay.

Але при розмірі Apple – 265,6 мільярдів доларів продажів за фіскальний 2018 рік – дохід має менший ефект, ніж вплив на те, щоб клієнти Apple прив’язалися до свого бренду, заявив Бен Баджарін, аналітик компанії Creative Strategies.

Як буде працювати картка від Apple?

В Україні немає офіційного представництва Apple, тому ми лише можемо спостерігати за тим, як жителі США  користуються даним сервісом.

Якщо Ви проживаєте на території США та маєте можливість отримати Apple Card, ось декілька корисних відеоуроків, де викладено все, що потрібно знати про те, як працює “фірмова” платіжна карта.

1. Як подати заявку на карту?

https://youtu.be/rVFUocmDNVM

  1. Відкрийте додаток “Гаманець” (Wallet);
  2. Відкрийте там меню карток;
  3. Натисніть на значок Apple Card;
  4. Заповніть всі необхідні поля;
  5. Натисніть “Готово”.

2. Як тільки Ви отримали картку, Вам потрібно зв’язати її з телефоном.

https://youtu.be/VdYXLUjwPhc

Покроково це можна зробити так:

  1. Відкрийте пакет із карткою;
  2. Увімкніть Ваш iPhone;
  3. Піднесіть телефон до картки. Там з’явиться вікно активації;
  4.  Натисніть “Активувати”;
  5. Готово.

Тепер Ви готові почати користуватися карткою. Очевидно, що це два основні способи витрачання коштів – онлайн та магазин. Покупки в Інтернеті прості – просто виберіть Apple Pay, а потім засвідчіть платіж за допомогою Face ID.

https://youtu.be/ac5QtgPLOHw

Покроково це можна налаштувати так:

  1. Зайдіть у додаток Apple Pay;
  2. Двічі натисніть на бокову кнопку на телефоні;
  3. Піднесіть телефон до обличчя, щоб увімкнути FaceID;
  4. Готово.

Якщо Ви здійснюєте покупки в магазині,  то на касі потрібно буде запропонувати або Apple Pay, або безконтактну оплату. Просто двічі клацніть бічну кнопку телефону, та подивіться у камеру, щоб підтвердити автентифікацію, і все готово.

https://youtu.be/LwN3hDMcCNU

Потрібно лише виконати такі прості дії:

  1. Піднести телефон до терміналу;
  2. Двічі натиснути на бокову кнопку;
  3. Піднести телефон до обличчя, щоб увімкнути FaceID;
  4. Готово.

Apple Card також дає багато корисних відомостей про ваші звички споживання. Натискаючи “активність”, ви можете переглянути свої витрати за тижнями, місяцями або категоріями, що корисно, якщо ви хочете дізнатися, скільки ви насправді витрачаєте на каву або DoorDash.

Нагадаємо, виробник антивірусів ESET виявив новий вид шкідливого програмного забезпечення під  Windows, який використовує заражені комп’ютери для надсилання спаму.

Також з’явилося шкідливе ПЗ перетворює Ваші пристрої в ботів і додає їх до ботнету Echobot, у арсеналі якого вже 59 експлойтів.

Стало відомо, що підрядники Microsoft прослуховують особисті розмови користувачів Skype, що ведуться через службу-перекладач додатку, повідомляє видання Vice Motherboard.

Окрім цього, Twitter повідомила про проблеми в додатку, через які деякі налаштування працювали не належним чином, через що дані користувачів передавалися без їх дозволу.

Зловмисники можуть зламати захищені електронні замки в банкоматах, вітринах аптек, урядових організаціях, квартирах шляхом вимірювання їх електроспоживання.

Поділитися
Exit mobile version