Windows 10 тестує нові зміни в операційній системі

3 хв. читання

Microsoft випустила нову збірку 18956 Windows 10 для інсайдерів у рамках програми Fast Ring. Збірка містить безліч змін, у тому числі поліпшену сторінку “Стан мережі та Інтернету”, контроль над повідомленнями і новий компактний режим для калькулятора.

У новій збірці сторінка “Стан мережі та Інтернету” отримала перероблене відображення активних підключень, а також контроль і більш детальну інформацію про використання пропускної здатності. Користувачеві тепер буде відображатися список всіх активних з’єднань функції, які використовують пропускну здатність для зазначеного з’єднання.

Windows

Нова зміна в повідомленнях дозволяє контролювати їх відображення, полегшуючи управління додатками. Тепер при наведенні курсору на вхідне повідомлення користувач побачить значок налаштувань. Також відправники за замовчуванням будуть сортуватися в розділі “Налаштування повідомлень і дій”.

У новій збірці 18956 голосовий помічник Cortana прибрали з розділу “Пошук” і зробили окремим додатком. За словами Microsoft, 50% інсайдерів тепер отримають нову Cortana, але для цього потрібно буде перезавантажити систему.

У калькуляторі Windows 10 був присутній режим постійного відображення поверх інших відкритих додатків, однак тепер для калькулятора розробили компактний режим у межах цієї функції.

Захист від несанкціонованого доступу тепер буде ввімкнений за замовчуванням для всіх користувачів. Зміна набуде чинності в наступні кілька тижнів.

Інсайдери програми Fast Ring можуть оновити операційну систему до версії Insider Preview збірки 18956 в розділі “Центр оновлення Windows”.

До речі, додаток Google Fit навчився аналізувати сон користувачів. Тепер застосунок вміє відслідковувати фази і загальну тривалість сну.

Нагадаємо, колектив дослідників з кібербезпеки виявив у нещодавно запущеному стандарті захисту Wi-Fi WPA3 ще дві уразливості, які можуть дозволити зловмисникам зламати паролі Wi-Fi.

Також компанія Google випустила чергову версію свого браузера – Chrome 76, що блокує для сайтів можливість визначати, чи використовується режим “інкогніто”. Хоча користувачі зустріли нововведення з великим ентузіазмом, воно відкрило зловмисникам інший шлях, що дозволяє детектувати використання цього режиму.

Стало відомо, що відображення рекламного контенту у браузерах стало найпоширенішою загрозою у рейтингу найбільш поширеного шкідливого програмного забезпечення, яке було виявлено на території України в липні 2019 року.

Окрім цього, Twitter повідомила про проблеми в додатку, через які деякі налаштування працювали не належним чином, через що дані користувачів передавалися без їх дозволу.

Зловмисники можуть зламати захищені електронні замки в банкоматах, вітринах аптек, урядових організаціях, квартирах шляхом вимірювання їх електроспоживання.

Зверніть увагу, дослідники компанії Bitdefender повідомили про нову уразливість, що дозволяє обійти механізми захисту і отримати доступ до даних у захищеній пам’яті ядра. Проблема зачіпає всі Windows-ПК із процесорами від AMD і Intel, випущені з 2012 року.

Хоч користувачі зазвичай звертаються до офіційного магазину для завантаження додатків, існує безліч сторонніх аналогів Google Play Store, звідки також можна інсталювати програми. Такі сторонні магазини не перевіряють свій контент на наявність шкідливих програм. Пропонуємо до Вашої уваги поради, як знайти шкідливі додатки на своєму телефоні та знешкодити їх.

Фахівці компанії ReversingLabs попередили про новий вид фішингу: зловмисники виманюють облікові дані користувачів через PDF-документи.

Поділитися
Exit mobile version