Планшети Huawei змінять назву та складуть конкуренцію Samsung i Apple

2 хв. читання

Планшети Huawei завжди випускаються під назвою MediaPad, але це може скоро змінитися. Китайський гігант подав заявки на знаки для торговельної марки “Huawei MatePad” в офісі Європейського Союзу з інтелектуальної власності (EUIPO). Про це повідомляє Gizmochina.

“Чи означає це, що китайський виробник планує залишити лінію MediaPad? Напевно, ні, – припускають журналісти видання. Та додають: “Ми вважаємо, що MatePad буде його лінійкою флагманських планшетів, які будуть поставлятися з тим же чипсетом, що й у флагманському смартфоні за рік”.

 

huawei tab1

Минулорічний MediaPad M5 Pro (10-дюйми), що є топовою моделлю із серії M5, оснащено чипсетом Kirin 960 – тим самим процесором, що входить до Huawei Mate 9 і 2017 Huawei P10 і P10 Plus.

Samsung також зробив щось подібне з минулорічним Galaxy Tab S4 10.5. Замість флагманського процесора Snapdragon 845 або Exynos 9810, він працює на Snapdragon 835 від 2017 року. Планшети Apple iPad Pro 2018 року також мають більш потужний процесор, ніж у iPhone.

Таким чином журналісти Gizmochina вважають, що Huawei MatePad буде оснащений найостаннішими специфікаціями, які зроблять з нього гідного конкурента інших флагманських планшетів, а серія MediaPad буде націлена на категорії середнього та початкового рівнів.

Наразі немає жодної інформації про те, коли ми побачимо перший планшет фірми MatePad, але з огляду на те, що про вихід MediaPad M5 Pro було оголошено ще в квітні, наступник повинен бути вже в розробці.

Cybercalm писав, що у Android найближчим часом може з’витися конкурент – розробкою альтернативної операційної системи для смартфонів займається китайська компанія Huawei.

Також влада Польщі підозрює двох чоловіків у шпигунстві для Китаю. Один з них — працівник китайської ІТ-компанії Huawei.

Поділитися
Exit mobile version