Понад 70 відсотків “сімейних” додатків з Play Маркет – небезпечні для дітей

2 хв. читання
m image1

У сімейному розділі Google Play Маркет публікуються додатки й ігри, які грубо порушують закон про недоторканність приватного життя дітей і тим самим піддають їх серйозній небезпеці. З такою заявою у Федеральну комісію торгівлі США звернулися споживачі, пише internet.ua.

На думку групи  споживачів, Google приділяє недостатньо уваги забезпеченню безпеки дітей, які використовують Google Play Маркет, оскільки розробники деяких ігор і додатків використовують заборонені механізми контролю за неповнолітніми користувачами.

Відповідно до правил Google, весь контент, який потрапляє у сімейний розділ Google Play, повинен відповідати кільком обов’язковим правилам. Для того, щоб батьки могли проконтролювати, яка саме інформація про їхніх дітей накопичується розробниками, і при необхідності обмежувати її збір, розробники повинні надавати повний спектр даних, які додатки збирають про користувача.

Та споживачі переконані, що багато додатків порушують цей принцип, передаючи інформацію про неповнолітніх користувачів третім особам. У число відомостей, зібраних розробниками, входили дані служб геолокації, а також особиста інформація.

Експерти порахували, що у цілому цим займаються понад 70% додатків та ігор з розділу сімейного програмного забезпечення. Тому можна говорити, що Google нехтує своїми ж правилами, не проводячи належної перевірки.

Ще одним фактором негативного впливу на дітей є демонстрація специфічної реклами, яка просуває вбудовані покупки. Неповнолітнім навмисно показують популярних героїв мультфільмів, які плачуть через те, що дитина не робить внутрішньоігрових покупок. На думку експертів, це абсолютно неприпустимий психологічний вплив на дітей, який в деяких випадках можна класифікувати як вимагання.

Поділитися
Exit mobile version