Пошуковик, який цінує приватність, інтегрується з “Картами” Apple

2 хв. читання

Пошуковий сервіс DuckDuckGo, який проголосив своїм пріоритетом приватність користувачів, має намір інтегруватися з “Картами” Apple. Про це йдеться у повідомленні розробників сервісу.

“Карти” будуть використовуватись як на на робочому столі, так і у мобільній версії браузера. Вони відображатимуться у результатах пошуку географічних місць або адрес, а також на окремій однойменній вкладці

Творці DuckDuckGo запевняють, що не збираються зберігати і передавати Apple і третім особам особисту інформацію користувачів, в тому числі дані про місцезнаходження.

“При регіональному пошуку, коли Ваша приблизна адреса відправляється нам Вашим браузером, ми відкидаємо її одразу після використання”, – відзначили представники пошукача.

pizza in cupertino 1 2Співпраця компаній пояснюється прагненням забезпечити конфіденційність даних своїх користувачів – як з боку DuckDuckGo, так і з боку Apple.

Однак коментувати умови партнерства обидві компанії відмовилися.

“Ми раді працювати в тісній співпраці з Apple, щоб встановити новий стандарт довіри в Інтернеті, і сподіваємося, що вам сподобається це оновлення. Будучи однією з перших великих компаній, що використовують Apple MapKit JS, ми можемо запропонувати користувачам покращений пошук адрес, додаткове візуальне оформлення, поліпшені супутникові зображення і постійно оновлювані карти, які вже використовуються на мільярдах пристроїв від Apple по всьому світу.

Як відомо, DuckDuckGo, на відміну від Google, Yahoo і інших пошукових систем, не зберігає історію запитів, IP-адреси та інші дані користувачів. З 2014 року сервіс заробляє на рекламі, показуючи її виходячи з текстового запиту користувача, а не збираючи про нього інформацію.

Поділитися
Exit mobile version