Прощавайте, паролі! Windows 10 розпізнаватиме користувачів за обличчям

2 хв. читання
Windows 10 user 2

Компанія Microsoft планує у 2019 році позбавити користувачів Windows 10 необхідності введення паролів при вході до системи.  Нова функція буде розпізнавати користувачів ноутбуків і комп’ютерів за обличчям. Про це пише Сегодня.ua з посиланням на The Verge.

За словами видання, технологія розпізнавання буде впроваджена у спеціальні веб-камери, які будуть продаватися окремо для комп’ютерів і ноутбуків під управлінням Windows 10.

Окремо будуть розроблені камери для ігрової приставки Xbox One та забезпечуватимуть підтримку функції Kinect, що дозволяє користувачеві автоматично здійснювати вхід в екаунти, розташувавшись перед камерою. Гаджет буде підтримувати розпізнавання осіб власника і членів його сім’ї.

Раніше один з керівників компанії Microsoft Панос Панай в інтерв’ю The Verge відзначав, що корпорація розглядає можливість розробки веб-камер під брендом Surface. Натякаючи на новинки, як приклад він навів камеру Surface Hub 2, що працює через роз’єм USB-C.

У планах Microsoft випустити в наступному році Surface Hub 2S, який буде підтримувати змінні картриджі з процесорами. Якщо компанія також випустить окремо камеру, відому за Surface Hub 2, то вона зможе працювати з усіма комп’ютерами під управлінням Windows 10.

Як відомо, досі Microsoft до цих пір не випустила власну камеру з підтримкою Windows Hello, і користувачам комп’ютерів для додавання підтримки розпізнавання осіб доводиться використовувати сторонні рішення від Creative, Razer і Logitech.

Поділитися
Exit mobile version