Реєстратор доменів, який займає четверту позицію в світі, повідомив про витік даних

2 хв. читання

Один з найбільших реєстраторів доменів Network Solutions повідомив про компрометацію систем, що сталася в кінці серпня 2019 року, в результаті якої стороннім особам вдалося проникнути в деякі комп’ютерні системи компанії без авторизації і потенційно отримати доступ до персональної інформації клієнтів, а саме імен, адрес, номерів телефонів і адрес електронної пошти.

Network Solutions є дочірньою компанією Web.com з 2011 року. Крім реєстрації доменних імен, Network Solutions надає такі послуги, як web-хостинг, дизайн сайтів і online-маркетинг, зокрема оптимізацію пошукових систем і управління оплатою за клік.

“16 жовтня 2019 року Network Solutions зафіксувала несанкціонований доступ третьої особи до обмеженої кількості комп’ютерних систем в кінці серпня 2019 року, в результаті якого, можливо, невідомий також отримав доступ до інформації облікового запису. В ході атаки дані кредитних карт не були скомпрометовані”, – повідомляється на офіційному сайті Network Solutions.

В цей час компанія проінформувала правоохоронні органи про інцидент і проводить розслідування.

Компанія настійно рекомендує користувачам скинути паролі для облікових записів при наступному вході в систему в якості додаткової міри обережності.

Network Solutions

До речі, нове шкідливе ПЗ під назвою Racoon (Єнот), створене для викрадення інформації, швидко завойовує популярність серед кіберзлочинців. За словами команди дослідників з Cybereason Nocturnus, всього за кілька місяців Єнот заразив сотні тисяч пристроїв по всьому світу, викрадаючи дані кредитних карт жертв, облікові дані електронної пошти тощо.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу, підтримка Windows 10 (версія 1803) закінчиться менше ніж через місяць, і, згідно з деякими повідомленнями, Microsoft знову звернулася до не зовсім чесної тактики, для того щоб змусити користувачів оновитися до найсвіжішої версії ОС.

Коли Ви підключаєтеся до мережі Wi-Fi, рівень сигналу буде визначати якість з’єднання і навіть швидкість Вашого інтернет-з’єднання. Якщо рівень сигналу Wi-Fi слабкий, то з’єднання може перериватися і залишатися недоступним, так само і швидкість Інтернету може бути нижчою від заявленої провайдером. Як визначити у Windows 10 рівень сигналу Wi-Fi в процентному співвідношенні, дізнайтесь зі статті.

Поділитися
Exit mobile version