Samsung просить користувачів сканувати телевізори на віруси

4 хв. читання

На початку 2019 року компанія Samsung додала до своїх телевізорів антивірусне програмне забезпечення McAfee, а ось кілька днів тому з офіційного екаунту технічної підтримки Samsung у Twitter надійшло повідомлення щодо обов’язкової ручної антивірусної перевірки телевізорів, підключених до Wi-Fi мережі.

Тож чи потрібно запускати сканування на віруси на Вашому телевізорі?

Як пише портал How-To Geek, проводити антивірусне сканування на телевізорах Smart TV не потрібно. Якщо Samsung вважає, що Вам потрібно регулярно запускати ручні сканування на телевізорі, щоб залишатися в безпеці, то це вагомий аргумент відмовитися від придбання пристроїв Samsung Smart TV.

Якщо ж Ви вже є власником “розумного” телевізора даної компанії, то це вагомий аргумент, щоб розірвати з’єднання бездротової мережі і скористатися цифровими медіаплеєрами, такими як Roku, Apple TV, Fire TV або Chromecast.

Якщо Samsung захоче реалізувати автоматичне фонові перевірки на наявність шкідливих програм, яке буде опціональним, то це абсолютно нормально. Але просити користувачів вручну запускати сканування на своїх телевізорах – це повний абсурд, і компанія явно чинить неправильно, вважають фахівці.

Цікаво, що через певний час неоднозначний твіт в офіційному екаунті Samsung Support був видалений, але він доступний в сервісі Internet Archive.

Крім того, в Samsung QLED TV зберігається антивірусне програмне забезпечення. Запустити антивірусну перевірку можна в Меню> Загальні> Система> Smart Security.

smart TV 1

Чи може телевізор підчепити вірус?

Існує ймовірність зламу смарт-телевізорів, але швидше за все, це буде результатом атаки нульового дня, яку не зможе виявити антивірусне програмне забезпечення.

Як і більшість пристроїв Інтернету речей, підключені до Мережі пристрої отримують патчі безпеки відносно нещодавно. Програмне забезпечення Вашого телевізора може також дуже швидко зістаритись і стати уразливим для атаки.

Якщо Ви використовуєте стару модель Smart TV зі старим неоновленим програмним забезпеченням на базі Android TV, то проблема безпеки для Вас актуальна. Фахівці рекомендують відмовитися від використання антивірусу на телевізорі, адже на більшості телевізорів це просто неможливо!

Якщо Ви турбуєтеся про безпеку телевізора, просто відключіть його від Wi-Fi мережі і використовуйте замість нього Apple TV, Google Chromecast або подібний пристрій для потокового відтворення контенту. Якщо Ваш телевізор не підключений до Інтернету, то приводів для занепокоєння практично немає.

Нагадаємо, засновник компанії Nitro-Team і фахівець з кібербезпеки з Казахстану Батиржан Тютеєв запустив Telegram-бота, за допомогою якого користувач може перевірити, чи витікали паролі від його електронної пошти до будь-яких баз. За даними творця бота, за годину ним встигли скористатися 10 тисяч осіб.

Також працівники кіберполіції викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до викрадення майже 420 тисяч гривень з рахунку одного з мешканці Київщини. Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів.

Окрім цього, у Google Maps виявили корисну функцію – стежити за тим, щоб Ваше таксі або громадський транспорт дотримувалися прокладеного маршруту. Функція оповіщення про відхилення від заданого маршруту буде попереджати користувача в той момент, коли транспорт відхилиться від курсу на 500 метрів.

Поділитися
Exit mobile version